• Πολιτισμός

    Μουσείο Ακρόπολης: Στο Δ.Σ. η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε ομιλία της στο Μουσείο Ακρόπολης

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε ομιλία της στο Μουσείο Ακρόπολης


    Ο κ. Κωνσταντίνος – Αύγουστος Ρίζος, δικηγόρος είναι ο νέος πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης ενώ η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη διορίζεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται για απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη _δημοσιεύεται στη Διαύγεια_ ύστερα από την απώλεια τον περασμένο Σεπτέμβριο του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος υπήρξε ο ιστορικός πρόεδρος του μουσείου.

    Η κάλυψη της θέσης του προέδρου ωστόσο είναι μεταβατική ως την λήξη της θητείας του Δ.Σ. Να σημειωθεί εξάλλου, ότι ο κ. Ρίζος, που υπήρξε μέλος του Δ.Σ. είχε αναλάβει ως προεδρεύων μετά τον θάνατο του Δημήτρη Παντερμαλή, προκειμένου να συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία του μουσείου.

    Η είσοδος της κυρίας Βαρδινογιάννη στο Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης δεν αποτελεί έκπληξη για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σχετικά με τις δραστηριότητές του αλλά και με το ανοιχτό μέτωπο του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η πρόεδρος και ιδρύτρια του “Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”, του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” και του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες, που έρχονται ως αρωγοί της προσπάθειας της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών. Προσφέροντας υπηρεσίες ενίσχυσης αυτού του αγώνα η κυρία Βαρδινογιάννη έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος γι΄αυτό το σκοπό.

    Μία ακόμη αλλαγή εξάλλου υπάρχει στο Συμβούλιο και αυτή αφορά τον διορισμό της κυρίας ΄Ελενας Κουντούρη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, η οποία έχει οριστεί και ως αναπληρώτρια της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών.

    Κατόπιν αυτών το Δ.Σ του Μουσείου Ακρόπολης διαμορφώνεται ως εξής:

    Πρόεδρος, Κωνσταντίνος – Αύγουστος Ρίζος, δικηγόρος.

    Και μέλη οι: Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων. Αντώνης Διαματάρης, οικονομολόγος Μ.Β.Α. Ιωάννης Βεντουράκης, αρχιτέκτονας μηχανικός. Αικατερίνη Παράσχη, αρχιτέκτονας μηχανικός. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος ιδρύτρια του “Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”. Μανόλης Κορρές, ακαδημαϊκός – πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Αφροδίτη Λίτη, γλύπτρια – καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έλενα Κουντούρη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ.

     

    Διαβάστε επίσης:

    The Ellinikon Experience Park: Το δικό σου πάρκο. Τα δικά σου Χριστούγεννα



    ΣΧΟΛΙΑ