Πολιτισμός

Μαρία Γκράτσια Κιούρι και οίκος Dior: Έμπνευση από Ελλάδα (video)

Πρόγευση της συλλογής Dior Cruise 2022


Μικρή γεύση της νέας συλλογής Dior Cruise 2022 της Μαρία Γκράτσια Κιούρι με έμπνευση από την Ελλάδα, αλλά και με αναφορά στον δημιουργό του οίκου, στο τήζερ που ανέβηκε στο Instagram.

Ως μια πρόκληση σουρεαλιστικού ονείρου που περιγράφει λεπτομερώς την επιστροφή στη Γη της ελληνικής θεάς Ειρήνης περιγράφεται η συλλογή. «Η παραγωγή της συλλογής συνδυάζει πολλές γλώσσες έκφρασης – μουσική, φωτογραφία, μόδα, κινηματογράφο και γλυπτική – και εδώ σχεδίασε ένα κινούμενο πίνακα διάθεσης, ένα μοντάζ ετερογενών υλικών στα οποία η μνήμη του παρελθόντος γίνεται ένα γρανάζι στο παρόν», όπως αναφέρεται.

Στο μεταξύ ολοκληρώνονται αυτές τις ώρες οι προετοιμασίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παρουσίαση της κολεξιόν του οίκου Dior, ενός σόου που θα αρχίσει στις 9.30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τις επισκέψεις της διάσημης σχεδιάστριας στην Κνωσό, το Ακρωτήρι της Θήρας και τους Δελφούς καταγράφουν επίσης ολιγόλεπτα βίντεο, που αποδεικνύουν όμως το ενδιαφέρον της Μαρία Γκράτσια Κιούρι για το αρχαίο ελληνικό παρελθόν ως αφετηρία της σύγχρονης δημιουργίας.

Δείτε τα βίντεο:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι στο Ακρωτήρι

Διαβάστε επίσης:

Οίκος Dior: Βραδιά με άρωμα Ελλάδας απόψε σε ζωντανή μετάδοση

Την Παρασκευή η φωτογράφηση Dior στην Ακρόπολη – Οι ώρες που θα είναι κλειστά τα μνημεία

Η ελληνική τέχνη στο ανακαινισμένο Μέγαρο Μαξίμου – Συνέντευξη Μαρέβας Μητσοτάκη σε αρχιτεκτονικό περιοδικόΣΧΟΛΙΑ