• City Stories

    Την Παρασκευή η φωτογράφηση Dior στην Ακρόπολη – Οι ώρες που θα είναι κλειστά τα μνημεία

    Ακρόπολη, Παρθενώνας


    Οι μέρες για την φωτογράφηση του οίκου Dior στην Ακρόπολη και τα πέριξ έφθασαν, έτσι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών ανακοινώνονται οι ώρες που τα μνημεία θα είναι κλειστά για το κοινό.

    Συγκεκριμένα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και των Κλιτύων θα είναι κλειστός στις 18 Ιουνίου (εναλλακτικά και στις 19 Ιουνίου 2021) από 17:00 έως 20:00. Ενώ Αρχαία Αγορά και το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς θα είναι κλειστά στις 20 Ιουνίου από 08:00 έως 10:00 και από 17:00 έως 20:00.

    Όπως είναι γνωστό η φωτογράφηση (και σε κάποιες περιπτώσεις και κινηματογράφηση) των μοντέλων του μεγάλου γαλλικού οίκου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ομοφώνως κατά τη συνεδρίασή του της 25ης Μαΐου. Στην Ακρόπολη ειδικά η φωτογράφηση θα αναβιώσει, όπως αναφέρεται, την ιστορική εικόνα του 1951 με τα μοντέλα του οίκου, φορώντας βραδινές τουαλέτες στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο αλλά και στα Προπύλαια.

    Η φωτογράφηση του οίκου Ντιορ το 1951

    Σημειώνεται πάντως, ότι όπως επιβάλλεται τα μοντέλα δεν θα φορούν ψηλοτάκουνα υποδήματα, κάτι που ως γνωστόν δεν συνιστάται για τα μνημεία, δεδομένου ότι μπορεί να προκληθούν φθορές. Ο αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν στην παραγωγή θα είναι 150 ενώ για τις ανάγκες της θα χρησιμοποιηθεί το κτήριο του παλαιού μουσείου, το οποίο τώρα είναι εντελώς άδειο και σε φάση ανακατασκευής.

    Στην Αρχαία Αγορά η φωτογράφηση και αεροφωτογράφηση περιλαμβάνει τον ναό του Ηφαίστου, τον προαύλιο χώρο του ναού των Αγίων Αποστόλων ενώ θα γίνουν και λήψεις με την Ακρόπολη στο φόντο. Αριθμός απασχολουμένων ατόμων, 120.

    Διαβάστε ακόμα:

    Στις 20 Ιουνίου τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης

    Μια νύχτα στην Ακρόπολη-Πόσο κοστίζει;

    Έως 5 μέτρα το μήκος των φορτηγών στη βάση της Ακρόπολης- Ολη η απόφαση του ΚΑΣ για τη φωτογράφηση Dior

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ