• Πολιτισμός

    Λίνα Μενδώνη: Το σύστημα λειτούργησε, η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε

    Λίνα Μενδώνη: Το σύστημα λειτούργησε, η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε αυτοψία των έργων της Ακρόπολης


    «Ίσως ήταν η πρώτη φορά που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε», λέει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που γίνεται στον ιερό βράχο δοκιμάστηκε με επιτυχία πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της μεγάλης καταιγίδας «Μπάλλος» που έπληξε την Αθήνα.

    Οι εικόνες του περασμένου χειμώνα, όταν τα νερά της βροχής σχημάτιζαν ρυάκια είναι παρελθόν, δεδομένου, ότι «το σύστημα ανταποκρίθηκε πλήρως και έτσι είχαμε μία Ακρόπολη όχι πλημμυρισμένη, και όχι με τα φαινόμενα, τα οποία λίγα χρόνια πριν, ήταν πολύ συχνά σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση», όπως προσθέτει.

     Πράγματι η Ακρόπολη πλημμύριζε ανέκαθεν, αν και μόνον πέρυσι, στο πλαίσιο μιας εμμονικής αντιπολιτευτικής πρακτικής, είχε επιλεγεί, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη του φαινομένου. Κι αυτό, όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της αντίθεσης του συγκεκριμένου κόμματος με τα έργα διάστρωσης  των διαδρομών, που έχουν πλέον ολοκληρωθεί στον βράχο, κερδίζοντας μάλιστα τις εντυπώσεις των επισκεπτών Ελλήνων και ξένων, και ασφαλώς των ατόμων με ειδικά προβλήματα.

     Στην Ακρόπολη είναι σε εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει, ήδη από το 2020 και εκτελείται συστηματικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση. Και είναι η πρώτη φορά που γίνονται πλήρεις μελέτες και έργα αποστράγγισης.

     «Η καταιγίδα «Μπάλος» έδειξε, ότι το αντιπλημμυρικό σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά, συγκεντρώθηκε μόνο μία μικρή ποσότητα νερού στα φυσικά κοιλώματα των βράχων ή σε κάποια άλλα κοιλώματα που υπάρχουν πάνω στην Ακρόπολη», καταλήγει  η υπουργός Πολιτισμού.

    Η Ακρόπολη με καταιγίδα

    Διαβάστε επίσης

    Συνέντευξη Μενδώνη: Στη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022»



    ΣΧΟΛΙΑ