• Πολιτισμός

    Κλείνει το Βρετανικό Μουσείο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού


    Κλειστό από την Τετάρτη και το Βρετανικό Μουσείο. Μπροστά στην επέλαση της επιδημίας του κορονοϊού η διεύθυνσή του αποφάσισε να κλείσει τις πύλες ενός από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία του κόσμου. «Πήραμε την απόφαση αυτή με βαριά καρδιά αλλά απόλυτη προτεραιότητα για μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια προσωπικού και επισκεπτών», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Χάρτγουικ Φίσερ.

    Και παρ΄ότι  ο ίδιος δηλώνει, ότι αγνοεί, όπως είναι φυσικό, πότε το μουσείο θα ανοίξει και πάλι ενημερώνει το κοινό, ότι «Το μουσείο παραμένει προσβάσιμο μέσω των ψηφιακών καναλιών. Θα τα ενημερώνουμε και θα προσθέτουμε περιεχόμενο καθ’ όλη την περίοδο, που θα παραμένουμε κλειστοί ώστε να επιτρέπουμε στους επισκέπτες να παραμένουν σε επαφή με το μουσείο».

    Με την Βρετανία να μετρά ήδη 69 θανάτους από τον κορονοϊό ενώ οι Βρετανοί παραμένουν αποσβολωμένοι από την αλλοπρόσαλλη τακτική αντιμετώπισής του από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον,  η απόφαση του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείο αποτελεί αν μη τι άλλο μία πράξη ευθύνης. «Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και πάλι τους επισκέπτες μας στο μουσείο το συντομότερο δυνατό» κατέληξε στην δήλωσή του ο Χάρτγουικ Φίσερ



    ΣΧΟΛΙΑ