• Πολιτισμός

    Ιούλιος για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


    Κινητοποίηση της φαντασίας, ανάπτυξη της δημιουργικότητας και προ πάντων παιχνίδι.

    Εκεί στοχεύουν οι δράσεις για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για όλο τον Ιούλιο. Δύο τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία καλούνται να συμμετάσχουν τα παιδιά παίρνοντας μέρος στα εικαστικά εργαστήρια, όπου θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τα εκθέματα του μουσείου.

    Το «Αρχαίο Παιχνίδι» είναι η πρώτη από τις εκπαιδευτικές δράσεις, που θα διεξαχθεί στις 5, 7 και 9 Ιουλίου. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μία περιήγηση στον «Κόσμο του Παιδιού» της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, καθώς και μέσω απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών. Τέλος, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζοντας τo δικό τους αρχαίο παιχνίδι εμπνεόμενο από τα σχετικά εκθέματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.

    «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο» είναι το θέμα της δεύτερης δράσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 15, 19 και 22 Ιουλίου. Εδώ τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Τέλος θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως11ετών.

    Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα είναι οκτώ, ενώ η ώρα διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι από τις 11:00 – 12:30.

    Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.



    ΣΧΟΛΙΑ