• Πολιτισμός

    Ίδρυμα Ευγενίδου: Από σήμερα η έκθεση για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας

    Ίδρυμα Ευγενίδου: Από σήμερα η έκθεση για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας


    Από σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2021 θα μπορεί τo κοινό, να επισκέπτεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου την επετειακή έκθεση: «Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας».

    Η έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, επιχειρεί να δώσει απάντηση σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:

    • Πώς η τριήρης εξελίχθηκε στο πιο αποτελεσματικό όπλο της αρχαιότητας και τι ρόλο έπαιξε στη νίκη των Ελλήνων;
    • Τι πραγματικά γνωρίζουμε από τις σωζόμενες πηγές για την τριήρη αλλά και για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας;
    • Πώς οι νέες τεχνολογίες μας βοηθούν να αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν;

    Η έκθεση παρουσιάζεται με τον πλέον σύγχρονο μουσειολογικό τρόπο στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνδυάζοντας τα φυσικά με τα ψηφιακά εκθέματα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έκθεση μοντέλου της Αθηναϊκής τριήρους υπό κλίμακα (μήκους 90 cm), σε 3D printing, ψηφιακές αποτυπώσεις, εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους και φίλες.

    Για την πραγματοποίηση της έκθεσης εργάστηκαν από κοινού ιστορικοί και αρχιτέκτονες, ναυπηγοί και πληροφορικοί, από τους συνεργαζόμενους φορείς του έργου ΝΑΥΣ.

    Σημειώνεται ότι η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.

    Ώρες υποδοχής κοινού: Τετάρτη έως Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 10:45-21:00. Δευτέρα & Τρίτη κλειστά. (Διεύθυνση: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

    Η επίσκεψη γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς επίσκεψης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Ίδρυμα Ευγενίδου: Από σήμερα η έκθεση για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας

    Το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να οργανώσουν την δωρεάν επίσκεψη των σχολικών ομάδων τους στην έκθεση μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2109469641.

    Τέλος, θυμίζουμε σε όλους/ες εκείνους/ες που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να επισκεφθούν την φυσική έκθεση, ότι μπορούν να επισκεφθούν το εικονικό μουσείο της έκθεσης πατώντας εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ