• Πολιτισμός

    Η Παιδική Χαρά του Ζαππείου ανοιχτή και πάλι με δωρεά του Θανάση και της Μαρίνας Μαρτίνου

    Η Παιδική Χαρά του Ζαππείου


    Άνοιξε και πάλι η Παιδική Χαρά στο Ζάππειο, μία προσφορά στα παιδιά της Αθήνας και στους γονείς τους στη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Κι αυτό, χάρις στην ευγενική δωρεά του Θανάση και της Μαρίνας Μαρτίνου, οι οποίοι μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτισμού και Κοινωφελούς Έργου «Αιγέας» ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία σε αιτήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα, στην προκειμένη περίπτωση, στα παιδιά.

    Η Παιδική Χαρά του Ζαππείου είχε λειτουργήσει από το 2005 ως το 2014 και έκτοτε παρέμενε κλειστή, καθώς υπήρχε απόλυτη ανάγκη ανακαίνισής της. Το έργο αυτό ανέλαβαν ο Θανάσης και η Μαρίνα Μαρτίνου, με τις άοκνες προσπάθειες της προέδρου, της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων κυρίας Χριστίνας Βαγενά και των μελών του Δ.Σ.

    Στα εγκαίνια, που έγιναν την περασμένη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισού. Παρευρέθηκαν η κυρία Μαρίνα Μαρτίνου, ο κ. Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων και περιορισμένος αριθμός καλεσμένων, λόγω της πανδημίας.

    Στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς του Ζαππείου: Ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας, Μαρίνα Μαρτίνου, Χριστίνα Βαγενά,. Ηλέκτρα Κίκη και Βασίλης Αξιώτης

    Τα παιδιά της Αθήνας να έρθουν, να παίξουν και να χαρούν σ’ αυτή την όαση των τριών στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης κάλεσε όμως η κυρία Βαγενά. Στο λόγο της αναφέρθηκε στη σημασία του χώρου και στη συντονισμένη προσπάθεια ώστε να  αποδοθεί  εκ νέου  στους φυσικούς χρήστες του, τα παιδιά και ευχαρίστησε τους δωρητές, κ. Αθανάσιο και κυρία Μαρίνα Μαρτίνου, τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα και τους εργαζομένους του Ζαππείου για τη συμβολή τους στο έργο.

    Η Παιδική Χαρά του Ζαππείου , που είναι ένα πραγματικό κόσμημα στο είδος της απευθύνεται σε  παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και σε δραστηριότητες για τους εφήβους. Ο εξοπλισμός – εμπλουτισμένος  με πλήθος λειτουργιών ανά ηλικιακή ομάδα –  ξεφεύγει από τα συμβατικά πρότυπα των ελληνικών παιδικών χαρών, με  δραστηριότητες  και για τα  παιδιά που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, παρέχοντας  αυτονόητα τη μέγιστη ασφάλεια.

    Η Μαρίνα Μαρτίνου και η Χριστίνα Βαγενά στην Παιδική Χαρά του Ζαππείου Μεγάρου

    Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού  είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και όλα τα δάπεδα  από υδατοπερατά υλικά, στη λογική εναρμόνισης με το φυσικό περιβάλλον. Στις επιφάνειες πτώσης του εξοπλισμού έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως  φυσικά-χαλαρά υλικά (βότσαλο). Αξιοσημείωτο δε  είναι το γεγονός ότι έχει αποφευχθεί η χρήση τεχνητού χλοοτάπητα  και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο φυσικός χλοοτάπητας στον περιβάλλοντα χώρο.

    Η Παιδική Χαρά του Ζαππείου

    Διατηρώντας στο έπακρο το φυσικό ανάγλυφο, το ίδιο το υπόβαθρο δίνει απεριόριστες δυνατότητες για ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι καθιστώντας την αναμορφωμένη παιδική χαρά του Ζαππείου τόπο συνάντησης για όλη την οικογένεια. Αξίζει να αναφερθεί ότι η λειτουργία της γίνεται  με απόλυτη ασφάλεια τηρώντας  τα προβλεπόμενα μέτρα  για το  COVID-19.

    Η Παιδική Χαρά του Ζαππείου

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ