• Πολιτισμός

    Γιώργος Θεοφάνους: 33 τραγούδια για την Ελπίδα

    Γιώργος Θεοφάνους

    Γιώργος Θεοφάνους


    O μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους εμφανίζεται για μία βραδιά αφιερωμένη στην Ελπίδα. Τριάντα τρία τραγούδια για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου Ελπίδα Σύλλογος φίλων παιδιών με Καρκίνο.

    Με τίτλο «33 σ’ αγαπώ για τα παιδιά του ΕΛΠΙΔΑ» παραπέμπει στα 33 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου που καταπολεμά παιδικές νεοπλασίες. Επίσης, η συναυλία «γιορτάζει» την τριακονταετία προσφοράς του Γιώργου Θεοφάνους στο ελληνικό τραγούδι.

    Μια ωραία ομάδα

    Τον ιδιαίτερο τραγουδοποιό πλαισιώνει ομάδα σπουδαίων τραγουδιστών, που ξεχωρίζουν στο χώρο τους και στην καρδιά του κοινού.

    Έχουν οργανώσει πλούσιο πρόγραμμα και θα ερμηνεύσουν γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες του Γιώργου Θεοφάνους, παλιότερες και πιο σύγχρονες.

    Θα συμμετέχουν επίσης η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Λαϊκή Ορχήστρα και πολυμελής παιδική χορωδία και χορωδία ενηλίκων.

    Η παιδική του ηλικία

    Ο Γιώργος Θεοφάνους αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την παιδική ζωή και την υγεία ίσως διότι ο ίδιος αντιμετώπισε δυσκολίες εξ απαλών ονύχων.

    Όπως έχει ο ίδιος ο κύπριος πολυτάλαντος συνθέτης παραδεχτεί «είχα μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία. Ούτε Δημοτικό δεν είχα πάει όταν έγινε ο πόλεμος. Μέσα στο μυαλό μου είναι τόσο έντονα καταγεγραμμένο όλο αυτό. Και ως εμπειρία από την εισβολή, τους βομβαρδισμούς, τους πρόσφυγες και ό,τι ακολούθησε, αλλά και μέσα στην ίδια μου την οικογένεια όπου η πολυτέλεια ήταν το κρέας ή το φρέσκο γάλα – πόσο μάλλον τα μουσικά όργανα με τα οποία ήθελα να ασχοληθώ και να σπουδάσω. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς μου έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να καταφέρω να ασχοληθώ με την αγάπη μου, τη μουσική».

    Ο Γιώργος θεοφάνους γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1968. Έχει πουλήσει πάνω από δυο εκατομμύρια δίσκους και έχει γράψει πάνω από πεντακόσια τραγούδια από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα. Έχει υπάρξει συνθέτης και παραγωγός για θρύλους όπως η Νανά Μούσχουρη και ο Γιώργος Νταλάρας. Τη Μαρινέλλα την έχει καταχωρημένη ως «μαμά» στο τηλέφωνό του και δηλώνει πως είναι η μητέρα τους με τη Βίλλη…

    Κατέχει πολλά μουσικά βραβεία ως συνθέτης και ως παραγωγός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Συμμετείχε πέντε συνεχείς χρονιές στο ελληνικό The X Factor ως κριτής.

    Σπούδασε κλασική κιθάρα, πιάνο και μουσική θεωρία στο εθνικό Ωδείο στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στη Βοστώνη, στο
    φημισμένο Berklee College of Music αποκτώντας ειδικότητα στη σύνθεση.

    Το 1990 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε την καριέρα του στην ελληνική μουσική βιομηχανία.

    Τον Απρίλιο του 1993 παντρεύτηκε την κύπρια τραγουδίστρια Ευρυδίκη με την οποία συνεργάστηκαν εκτενώς και απέκτησαν ένα παιδί, τον Άγγελο, που γεννήθηκε το 1996.[1] Με την Ευρυδίκη χώρισαν το 2000.

    Το 1999, ο Θεοφάνους δημιούργησε τους (boy band) ONE που σημείωσαν πολλές πωλήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο και πλατινένιους δίσκους.

    Οι εφιάλτες

    Το παιδί τους με την Ευρυδίκη είναι τώρα 26 ετών. Ο Γιώργος Θεοφάνους παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τη Βίλλη με την οποία απέκτησε άλλα τρία παιδιά. Έχει δηλώσει ότι το όνειρό του ήταν πάντα τα τέσσερα παιδιά -δυο αγόρια δύο κορίτσια. Όπερ και εγένετο.

    Ωστόσο, ο εφιάλτης από την παιδική του ηλικία επιμένει: «Ακόμη και τώρα στα πάρτι των παιδιών μου, την ώρα που σπάνε τα μπαλόνια ή τα πυροτεχνήματα ή στην Ανάσταση, κρατάω τα αυτιά μου. Μου έχει μείνει αυτό ο πράγμα. Μπορεί να οδηγάω και να ακούω βροντές και αφήνω το τιμόνι και κρατάω τα αυτιά μου. Δεν το έχω ξεπεράσει καθόλου, καθόλου» παραδέχτηκε ο Γιώργος Θεοφάνους.

    Για τις εταιρείες

    Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση το σωματείο Ελπίδα ετοιμάζει πολυτελές λεύκωμα-πρόγραμμα για τους θεατές του Ωδείου. Θα περιέχει πλούσιο υλικό για την ιστορία του συλλόγου, πληροφορίες για την εκδήλωση και ενδιαφέροντα στοιχεία για τους συντελεστές της. Στο λεύκωμα αυτό, που θα διανεμηθεί σε πάνω από 5.000 θεατές, θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν διαφημιστικές καταχωρήσεις ποικίλων επιχειρήσεων.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Το κόστος της φιλοξενίας ανέρχεται στα 400€. Για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει με διαφημιστική καταχώρηση, να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Ελπίδας ή να αποστείλει συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής με διαφήμιση στο e-mail: [email protected].

    Τιμές εισιτηρίων:

    Διακεκριμένη ζώνη: 80€
    Ζώνη Α : 70€
    Ζώνη Β : 60€
    Ζώνη Γ : 50€
    Άνω διάζωμα : 20€ & 15€ (φοιτητικό)

    Σύντομα μπορείτε να πραγματοποιήσατε τις αγορές των εισιτηρίων σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας viva.gr.

    Μικράς Ασίας 46, 115 27 Γουδή

    210-77 00 009

    Fax: 210-7752989

    www.elpida.org



    ΣΧΟΛΙΑ