• Πολιτισμός

    Γιώργος Λαιμός: Κολλέγιο Αθηνών μια Τετάρτη σαν Σαββατόβραδο

    Γιώργος Λαιμός: Κολλέγιο Αθηνών μια Τετάρτη σαν Σαββατόβραδο

    Γιώργος Λαιμός


    Ο Γιώργος Λαιμός εμφανίζεται στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών όχι για να μιλήσει για τη ναυτιλία. Αλλά για να συμπαρασύρει το κοινό με την μεγάλη του αγάπη: Τη μουσική. «Θάλασσα μουσικής» τιτλοφορείται η νέα του συναυλία.

    «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την παραγωγικότητα του γνήσιου καλλιτέχνη είναι η ανίατη ασθένεια ή ο Θάνατος», είχε παρατηρήσει ο Γιώργος Λαιμός σε παλιότερη συζήτηση με την υπογράφουσα. Ναυτιλία και μουσική πάντα συμπορεύονται στη ζωή του. Τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο λοιπόν παραμερίζει στιγμιαία τις ναυτιλιακές δραστηριότητές του για να εμφανιστεί επί σκηνής, μπροστά στο πιάνο με ουρά, και να ερμηνεύσει τις γνωστές επιτυχίες του.

    Επιπλέον, όλες ανεξαιρέτως οι συναυλίες του από το 2010 έως και τη φετινή «Θάλασσα μουσικής», υπηρετούν φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αυτή τη φορά πρόκειται για συναυλία φόρο τιμής στο σχολείο όπου φοίτησαν τα τρία του παιδιά. Τα έσοδα θα ενισχύσουν το ταμείο υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών. Ως γνωστόν, το Κολλέγιο διατηρεί σε μεγάλο ποσοστό υποτροφίες οικονομικού (όχι ακαδημαϊκού) χαρακτήρα για να τιμήσει την επιθυμία των ιδρυτών του για ισότιμη πρόσβαση των περισσότερων παιδιών σε ανώτερη παιδεία.

    Εξάλλου, ανάμεσα στους μουσικούς που θα εμφανιστούν επί σκηνής βρίσκονται και οι δύο κόρες του Ασπασία και Κατερίνα Λαιμού. (Ο γιος του Παντελής Λαιμός ασχολείται με τη ναυτιλία).

    Ανεβασμένη νύχτα στο σχολείο

    «Η Ασπασία έχει ακολουθήσει την τέχνη με το να σπουδάσει χορό και φωνητική», είχε εξηγήσει στο mononews ο Γιώργος Λαιμός. «Είναι τελειόφοιτος της ΚΣΟΤ (σ. σ. κρατική σχολή χορού). Έχει συμμετάσχει σε πολύ αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις (χοροθέατρο), σε μιούζικαλ και άλλες σημαντικές θεατρικές δουλειές. Επίσης υπήρξε Εστιάδα στους Ολυμπιακούς στην τελετή έναρξης της φλόγας και έχει συμμετάσχει σε πολλά διαφημιστικά σποτ. Η άλλη κόρη μου Κατερίνα έχει σπουδάσει μάρκετινγκ αλλά της αρέσει πολύ να τραγουδάει και έχει πολύ καλή φωνή».

    Όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Λαιμός, θα εμφανιστεί στο εντυπωσιακό θέατρο για μία μόνο βραδιά, με «μια θάλασσα μουσικής που θα σας πλημμυρίσει με νότες, θα σας ταξιδέψει και θα παρασύρει την ψυχή σας στα μαγικά μουσικά κύματα μεταμορφώνοντας την Τετάρτη σας -μετά την Καθαρά Δευτέρα- σε “Σαββατόβραδο”».

    Θάλασσα και Μουσική: Οι δύο μούσες

    Η μουσική και η θάλασσα δίνουν νόημα στην ύπαρξή του. Και έτσι στον τίτλο της φετινής συναυλίας συμπυκνώνονται αμφότερες οι ιδιότητές του: Τόσο του εφοπλιστή όσο και του μουσικοσυνθέτη. Όπως τιθασσεύει τις αντιξοότητες της θάλασσας, παρομοίως οργανώνει και την αφαιρετικότητα της μουσικής, με τον ίδιο οίστρο επαναλαμβάνουν όσοι βρίσκονται κοντά του -κυρίως η σύζυγός του Χρυσούλα Λαιμού. «Και τα δυο συμβολίζουν και αλληλοσυμπληρώνουν την ζωή μου κάνοντας την καλύτερη και δίνουν αξία στα συναισθήματα μου».

    Η θάλασσα αποτελεί πηγή δύναμης για τον εφοπλιστή και πηγή έμπνευσης για τη μουσική του. Σαν ένας σύγχρονος Ιανός, η μία του πλευρά τροφοδοτεί την άλλη.

    Σημαντικές στιγμές θεωρεί τα αδιέξοδα που αντιμετώπισε και στις δύο καταστάσεις. «Τότε», όπως επισήμανε, «συνέβαινε το εξής “μαγικό”: Οι ίδιες με δυνάμωναν και με βοηθούσαν να τα ξεπεράσω, λειτουργώντας βοηθητικά η μία στην άλλη».

    Θα τραγουδίσει γνωστές επιτυχίες όπως: «Older and Wiser», «Encounter», «Rejuvenation» και άλλα αγαπημένα ορχηστρικά (και όχι μόνο) τραγούδια που κυκλοφόρησαν από τη δισκογραφική εταιρεία Heaven Music.

    Αυτή τη μεγάλη βραδιά στο Κολλέγιο Αθηνών Θα τον συνοδεύουν οι καλλιτέχνες Demy, Άκης Δείξιμος, Στέλιος Καρπαθάκης, Φώτης Παπαζήσης, Γιάννης Γρόσης, ορχήστρα δώδεκα μουσικών και ενός κουιντέτου εγχόρδων.

    Οι πολύ καλοί μουσικοί που με πλαισιώνουν συνήθως στις συναυλίες μου έχουν διανύσει πολλά μουσικά χιλιόμετρα παίρνοντας πολλά μουσικά βραβεία και διακρίσεις. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα έχω και τις δυο μου κόρες».

    Λίγα λόγια για τη ναυτιλία

    Από το 1970 έως το 1972, ο Γιώργος Λαιμός σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Ασπροπύργου. ‘

    Ελαβε τα διπλώματα του Ανθυποπλοιάρχου και του Υποπλοιάρχου. Στο Λονδίνο σπούδασε Ναυτιλιακά και Οικονομικά στο Morley College.

    Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια στο City of London Polytechnic.

    Εως το 1975 εργάστηκε σε διάφορα εμπορικά πλοία. Επίσης, στην ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s, στην τράπεζα Westminsterbank στο Λονδίνο.

    Επιστρέφοντας στη ναυτιλία στην Ελλάδα εργάστηκε στο γραφείο του πατέρα του.

    Το 1984 ίδρυσε την GEOMAR SHIPPING με αντικείμενο τη διαχείριση πλοίων.

    Το 1993 η εταιρεία μετονομάστηκε σε BLOSSOM MARITIME CORPORATION.

    Σήμερα, στην οικογενειακή εταιρεία Sea Tribute Shipmanagement Ltd επικεφαλής είναι ο γιος του Παντελής Λαιμός.

    Με την αγαπημένη του Χρυσούλα Λαιμού απέκτησαν τρία παιδιά.

    Πληροφορίες

    George P. Lemos

    ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

    Στεφάνου Δέλτα 15

    Ψυχικό, 15452 

    Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
    21.00

    ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
    50€ Διακεκριμένη ζώνη
    40€ Α Ζώνη
    25€ Β Ζώνη

    Φοιτητικό:
    30€ Α Ζώνη
    15€ Β Ζώνη

    Οικογενειακό 4+ ατόμων:
    40€ Διακεκριμένη
    30€ Α Ζώνη
    15€ Β Ζώνη

    ΑμεΑ:
    10€ Α Ζώνη
    5€ Β Ζώνη

    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
    TICKET SERVICES
    – online: www.ticketservices.gr
    – τηλεφωνικά: 2107234567
    – εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

    Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές

    Συντελεστές

    Μουσικοί:

    Μπουζούκι/μαντολίνο: ΣΤ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
    Κιθάρα: Γ. ΡΕΤΙΚΑΣ
    Ακορντεόν: Ν. ΣΤΑΔΙΑΤΗΣ
    Κρουστά: Γ. ΛΥΜΠΕΡΗΣ
    Ντραμς: Τ. ΣΥΝΤΡΙΔΗΣ
    Πλήκτρα: Λ. ΤΖΙΤΖΟΣ
    Πιάνο: Γ. ΛΑΙΜΟΣ
    Μπάσο: Α. ΤΡΑΜΠΑΣ

    Κουιντέτο εγχόρδων:

    1ο βιολί: ΣΤΑΘΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
    2ο βιολί: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ
    βιόλα: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΤΖΙΟΣ
    τσέλο: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ
    κοντραμπάσο: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠΑΣ

    ενορχήστρωση
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΙΤΖΟΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠΑΣ

    Ερμηνευτές:

    DEMY
    ΑΚΗΣ ΔΕΙΞΙΜΟΣ
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ
    ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΟΣΗΣ
    ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΑΙΜΟΎ
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΙΜΟΎ



    ΣΧΟΛΙΑ