• Πολιτισμός

    Έκτακτη επιχορήγηση στον σύγχρονο πολιτισμό

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη Βουλή

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη Βουλή


    Έκτακτη επιχορήγηση σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του σύγχρονου Πολιτισμού, χωρίς να ζητείται η υλοποίηση πολιτιστικής δράσης, μόλις ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού.

    Η έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2.000 ευρώ μπορεί να δοθεί σε φορείς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (έως και 30/04). Επίσης πρέπει να έχουν ως αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων σύγχρονου Πολιτισμού (εξαιρούνται λαϊκός πολιτισμός, πολιτιστική κληρονομιά και ΑΜΚΕ που έχουν προκύψει από συνεργασίες Δήμων). Τέλος πρέπει να εμφανίζουν δραστηριότητα τα τρία τελευταία έτη, με βάση τους καλλιτεχνικούς απολογισμούς που έχουν υποβληθεί στο Μητρώο.

    Σημειώνεται, ότι νεοϊδρυθείσες ΑΜΚΕ διατηρούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για έκτακτη οικονομική ενίσχυση χωρίς να πληρούν την τρίτη προϋπόθεση.

    Η υποβολή αιτήματος γίνεται ηλεκτρονικά στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων. Στη διεύθυνση drasis.culture.gr, έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση, οι όροι και οι προϋποθέσεις. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 24 Ιουνίου 2020 .

    Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected] και http://drasis.culture.gr/index.php/contact.



    ΣΧΟΛΙΑ