• Πολιτισμός

    Χριστιάννα Βαρδινογιάννη: Ειδική μνεία σήμερα για την Ελπίδα

    Χριστιάννα Βαρδινογιάννη: Ειδική μνεία σήμερα για την Ελπίδα

    Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος Ελπίδα, σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο


    Όσο υπάρχουν άνθρωποι… Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου στην παιδική και εφηβική ηλικία. Σήμερα, η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη προχώρησε σε μία ξεχωριστή δήλωση ως πρόεδρος του κατεξοχήν οργανισμού που καταπολεμά την τρομερή νόσο. Η πρόεδρος στο σωματείο Ελπίδα, σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο, που διαδέχτηκε τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε αυτόν τον καίριο ρόλο, υπογράμμισε:

    «Με πίστη στο όραμα της ιδρύτριάς μας συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας με στόχο τέσσερα στα τέσσερα παιδιά που νοσούν από καρκίνο να γίνονται εντελώς καλά».

    Πρόκειται για φιλόδοξη όσο και συγκινητική δέσμευση.

    Η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη εκφράζεται με γνώση (και πάντα με σύνεση).

    Η μητέρα της Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη χάραξε το δρόμο στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. Το έργο της (κυρίως) με την Ελπίδα αναγνωρίστηκε εκτός των συνόρων ίσως περισσότερο από όσο στη χώρα της. Μέσα από το έργο της σώζονται χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Η μεγάλη αγκαλιά της Ελπίδας αφορά και το περιβάλλον των παιδιών που αναλαμβάνει, με ψυχολογική στήριξη όλων των οικογενειακών μελών. Καθώς και με τις δομές του Ξενώνα Ελπίδα, όπου έχουν φιλοξενηθεί 2.5000 οικογένειες.

    Έχουν μέχρι στιγμής εκτελεστεί 1470 μεταμοσχεύσεις στην πρώτη και μοναδική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για παιδιά. Στο έργο ζωής, στην υπερσύγχρονη Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη  – Ελπίδα, έχουν ολοκληρωθεί 200.407 ημερήσιες νοσηλίες τα τελευταία δέκα χρόνια.

    Στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβουν έχουν πραγματοποιηθεί δέκα εννιά κυτταρικές θεραπείες.

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αντλούσε δύναμη από τα παιδιά όλου του κόσμου, πέρα από τα πέντε δικά της. Και από τη βαθιά πίστη και βούληση, κανένα παιδί να μην χάνεται όταν μπορεί να σωθεί.

    Αυτό το ευγενές όραμα συνεχίζεται απαρασάλευτο. Υπενθυμίζεται σήμερα με την ηχηρή και ακάθεκτη δήλωση της νέας προέδρου.



    ΣΧΟΛΙΑ