• Πολιτισμός

    «Ανθέων Άνθημα»: Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Κοτζάμπαση

    • NewsRoom
    Έκθεση Σπύρου Κοτζάμπαση

    Έκθεση Σπύρου Κοτζάμπαση


    Η πρώτη προσωπική έκθεση του Σπύρου Κοτζάμπαση υπό τον τίτλο «Ανθέων Άνθημα», που σε μια ελεύθερη μετάφραση σημαίνει αφιέρωμα στα άνθη, εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Μαΐου (19.30 – 22.30) στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία [Πόντου 12, Αθήνα].

    Ο φωτογραφικός φακός ενός παλιού και εξαιρετικά έμπειρου χρηματιστή, που πολλά χρόνια τώρα άλλαξε προσανατολισμό, επιχειρεί να απαθανατίσει την τελειότητα που δημιουργεί η φύση εγκλωβίζοντας την εφήμερη ζωή του λουλουδιού που όμως συμβολίζει την αέναη αναγέννηση.

    Ο Σπύρος Κοτζάμπασης με διαπρεπείς σπουδές στα Οικονομικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σταμάτησε την επαγγελματική ενασχόληση με τις αγορές και αφοσιώθηκε στον αθλητισμό ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

    Εν συνεχεία ασχολήθηκε με τη φωτογραφία παρακολουθώντας και σχετικές σπουδές με αποτέλεσμα να εκθέτει για πρώτη φορά τα έργα του.

    Η εικαστική μελέτη του χρώματος και του σχήματος διαφορετικών ειδών λουλουδιών μοιάζει να αντανακλά ανθρώπινες συμπεριφορές και ιδιότητες. Κάθε λουλούδι έχει τη δική του προσωπικότητα, τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ακριβώς όπως και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες.

    Info

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου 2022.
    Ωράριο λειτουργίας: 18.00 – 21.00

    Διαβάστε επίσης:

    Μια νύχτα με τον Πικάσο σε ξενοδοχείου του Παρισιού – Από το φελλό μιας σαμπάνιας στον κυβισμό



    ΣΧΟΛΙΑ