• Πολιτισμός

    Ανδρέας Δρακόπουλος (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος): Τα μουσεία είναι για όλους – Μεγάλη δωρεά στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Η Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης μετονομάστηκε σε “Σταύρος Νιάρχος”-Το νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

    Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


    Σπουδαία ενίσχυση λαμβάνει το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον των «Ζωντανών» Τεχνών με προγράμματα που αποσκοπούν στο ζωντάνεμα των συλλογών του και στην διεύρυνση της εμπειρίας του επισκέπτη.

    Χάρη σε μια νέα του δωρεά έτσι, το Κληροδότημα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα βοηθήσει στη διατήρηση του προγράμματος MetLiveArts του μουσείου στο διηνεκές, «ζωντανεύοντας» την τεράστια συλλογή του και προσφέροντας στους επισκέπτες πρόσβαση σε μία ποικιλία διαφορετικών προσεγγίσεων ζωντανά από πλήθος καλλιτεχνών από διαφορετικά υπόβαθρα και τομείς.

    «Το MetLiveArts απαντάει στην ερώτηση ‘Για ποιον είναι τα μουσεία;’ με ένα ηχηρό ‘Για όλους!’. Μας θυμίζει ότι τα μουσεία, στα καλύτερά τους, είναι ζωντανοί αστικοί χώροι, γεμάτοι δραστηριότητα και ζωή», όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος.

    Ενώ ο διευθυντής του μουσείου, Max Hollein αναφέρεται στα ρηξικέλευθα προγράμματα, που περιλαμβάνει το MetLiveArts φέρνοντας κοντά το κοινό με την τέχνη. Είναι προγράμματα που εξετάζουν την εγκυκλοπαιδική συλλογή του μουσείου μέσα από το πρίσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών φωνών και προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει σε έναν δυναμικό διάλογο σχετικά με την περφόρμανς, τη δημιουργικότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. «Χάρη στην εξαιρετική γενναιοδωρία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αυτά τα σημαντικά προγράμματα θα είναι πλέον διαθέσιμα και για τις επόμενες γενιές», όπως είπε ο Max Hollein.

    Να σημειωθεί, ότι το νέο κληροδότημα βασίζεται στην ήδη μακροχρόνια υποστήριξη του ΙΣΝ προς το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Κι αυτό, γιατί όπως λέει ο κ. Δρακόπουλος «Η αύξηση της πρόσβασης σε πολιτιστικούς πόρους παγκόσμιου βεληνεκούς βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου του ΙΣΝ. Και πρόσβαση δε σημαίνει μόνο να ανοίγουν οι πόρτες των μουσείων, αλλά και ο διάλογος, καθώς και μία πρόσκληση για να βρούμε νόημα στη ζωή μας. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης το επιτυγχάνει ιδανικά αυτό, μέσω του MetLiveArts».

    Ανδρέας Δρακόπουλος: Τα μουσεία είναι για όλους - Μεγάλη δωρεά στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης
    «Ζωντανές» Τέχνες στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης

    Διαβάστε επίσης:

    Η λαϊκή τέχνη στις ταβέρνες της Πλάκας, νεώτερο μνημείο

    Μαρίνα Βρανοπούλου: Άνοιξε τη φθινοπωρινή σαιζόν με τον Αμίρ Φαλά

    Αστική μυθολογία: Ένα εικαστικό οδοιπορικό στην Ιερά Οδό και τους μύθους της



    ΣΧΟΛΙΑ