• Πολιτισμός

    Αύξηση στα εκτός έδρας των εργαζομένων στα κρατικά θέατρα

    Παράσταση στην Επίδαυρο

    Παράσταση στην Επίδαυρο


    Μια προαναγγελθείσα δέσμευση του υπουργείου Πολιτισμού για την αύξηση των εκτός έδρας καλλιτεχνών και άλλων εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο έχει πάρει ήδη το δρόμο προς την Βουλή με την τροπολογία που κατατέθηκε από την Δευτέρα. Υπενθυμίζεται, ότι τα Σωματεία των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και των Ελλήνων Ηθοποιών  προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ σε στάση εργασίας, ματαιώνοντας την παράσταση που επρόκειτο να δοθεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Την παράσταση της επομένης μάλιστα, η οποία δόθηκε κανονικά και σε κλίμα «επαναστατικό»  παρακολούθησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

      Στην πραγματικότητα ωστόσο το υπουργείο Πολιτισμού είχε ήδη δεσμευθεί, και με συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών, για το αίτημα της αύξησης των εκτός έδρας, αλλά παρ΄ότι τα σωματεία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το θέμα, ζητούσαν ταυτόχρονα και «γραπτή απόφαση», που προκειμένου για το Δημόσιο δεν ήταν δυνατόν να δοθεί αμέσως.

     Να σημειωθεί, ότι η τροπολογία έχει κατατεθεί σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Κοινοβουλευτικών Θεμάτων και τα συναρμόδια υπουργεία και προβλέπει την από 1ης Ιουλίου αναδρομική αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης  και των εξόδων διανυκτέρευσης, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί. Αφορά εξάλλου και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

     Κατόπιν αυτών η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού καλεί «τα Σωματεία και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην προκληθεί περαιτέρω ζημία στο Εθνικό Θέατρο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

    Διαβάστε επίσης

    Νύχτα τον Κήπο του Μεγάρου: Τα «Μονοπάτια των τραγουδιών



    ΣΧΟΛΙΑ