• Πολιτική

    Ζούλας – Γαμπρίτσος: Δέσμευση για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

    • NewsRoom

    Κ. Ζούλας και Γ. Γαμπρίτσος


    Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μίλησαν οι προτεινόμενοι για την θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου  της ΕΡΤ. Κωνσταντίνος Ζούλας και Γιώργος Γαμπρίτσος τόνισαν ότι δεσμεύονται για την αναβάθμιση του δημόσιου ραδιοτηλοεπτικού φορέα.

    Ο κ. Ζούλας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι εντολή του πρωθυπουργού, αλλά και δική του επιδίωξη είναι να γίνει η ΕΡΤ ένας σύγχρονος, ανεξάρτητος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, παρέχοντας αντικειμενική ενημέρωση, και υψηλής στάθμης προγράμματα, επιμορφωτικά και πολιτιστικά.

    Ο κ. Ζούλας, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης γιατί προτάθηκε για τη θέση αυτή, αν και μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, έσπευσε να επισημάνει ότι δεν έχει καμία σχέση το γεγονός αυτό όσων αφορά την αμεροληψία του.«Σπεύδω να σας απαντήσω, προκαταβολικά, σε ένα ερώτημα που προφανώς θα δεχθώ: “Πως είναι δυνατό να γίνει αμερόληπτη η ΕΡΤ, με πρόεδρο έναν δημοσιογράφο που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού;”

    «Η απάντηση βρίσκεται στη δημοσιογραφική μου πορεία των σχεδόν 30 ετών, την οποία δεν θα δεχόμουν να διακυβεύσω αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, να αποκτήσει επιτέλους η ΕΡΤ τον ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα, δηλαδή, την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και των προϊόντων του λόγου και της τέχνης και την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της».

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε στη δημόσια δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι «αδιαπραγμάτευτος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά ένα δημόσιο και ακηδεμόνευτο μέσο μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα. Δηλαδή, με συντακτική και λειτουργική ανεξαρτησία, πλήρως προσαρμοσμένη στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, με τις αξίες του πλουραλισμού, της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας, της λογοδοσίας και της διαφάνειας».

    Προσέθεσε ότι από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών και την ίδια στιγμή τα ραδιόφωνα δεν έχουν ηχολήπτες, στην τηλεόραση απουσιάζουν ακόμη και μοντέρ και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός χρειάζεται προφανώς ανανέωση, ενώ η ΕΡΤ είναι το μόνο κανάλι που σήμερα χρησιμοποιεί κασέτες και όχι τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

    Γιώργος Γαμπρίτσος: Θα εργαστώ με συνέπεια και επαγγελματισμό

    Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μίλησε και ο Γιώργος Γαμπρίτσος, προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Ο κ. Γαμπρίτσος κατέστησε σαφές το πόσο σημαντική είναι η ΕΡΤ στον τομέα της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας.

    «Γνωρίζω τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα του έργου που έχω να επιτελέσω. Άλλωστε το 2010 απέκτησα μια πρώτη σημαντική εμπειρία, όταν υπηρέτησα την ΕΡΤ από τη θέση του προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντος συμβούλου. Σκοπεύω να ανταποκριθώ στο έργο μου, αντλώντας από την πολυετή εμπειρία, την οποία απέκτησα εργαζόμενος σε μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα εργαστώ με συνέπεια και επαγγελματισμό, έχοντας ως γνώμονα και σταθερό στόχο την ανάδειξη του έργου της ΕΡΤ στο πλαίσιο των αξιών και της αποστολής της» ανέφερε ο Γαμπρίτσος.

    Ο προτεινόμενος Διευθύνων Σύμβουλος επικεντρώθηκε στη συμβολή που θα πρέπει να έχει από εδώ και στο εξής η ΕΡΤ, ώστε να ενημερώνει, να μας ψυχαγωγεί καθώς και να ενισχύσει τον δημόσιο διάλογο και να προβάλλει τον καλύτερό μας εαυτό αφήνοντας εκτός τις προκαταλήψεις.

    «Θα διασφαλίσουμε την αξιοκρατία και θα εγγυηθούμε το επαγγελματικό ήθος. Θα πετύχουμε τη σωστή εταιρική οργάνωση και στελέχωση και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να εξελιχθεί η ΕΡΤ σε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με χρηστή διαχείριση των χρημάτων που μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού» κατέληξε ο κ. Γαμπρίτσος.



    ΣΧΟΛΙΑ