• Media

    Ρήτρα εξαίρεσης ζητεί η ΕΡΤ από το νόμο Κεραμέως για τα προσόντα των μελών των Δ.Σ. στις ΔΕΚΟ

    O πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ερτ, Κωνσταντίνος Ζούλας

    O πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Κωνσταντίνος Ζούλας


    Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

    «Όποιος προσπαθεί να βγει απ’ το μεγάλο κοπάδι που λέγεται ‘Κοινωνία’, προκαλεί τη δυσαρέσκεια του κοπαδιού» υποστήριζε ο Ιταλός μέγας ουμανιστής Πετράρχης (1304-1374 μ.Χ.) αλλά αυτά είναι …ψιλά γράμματα για το «αυτοκέφαλο» αβαείο της ΕΡΤ που διεκδικεί το δικό της «σύνταγμα» σε μια «neverland» στην οποία οι κανόνες ισχύουν μόνο για τους άλλους.

    Με αυτήν την προσέγγιση η διοίκηση Ζούλα θα ζητήσει να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από το νέο σύστημα Επιλογής Διοικήσεων στο Δημόσιο της Νίκης Κεραμέως, που θέτει πιο αυξημένες απαιτήσεις και αυστηρά ελάχιστα προσόντα (π.χ. πτυχίο ή/και κατά περίπτωση εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια προς το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης ή τη διοίκηση), εξασφαλίζοντας ότι όσοι επιλέγονται έχουν τα απαραίτητα προσόντα και ικανότητες για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

    Ως επιχείρημα προβάλλεται ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούνται τυπικά προσόντα όταν ένα μέλος ή στέλεχος του Δ.Σ. έχει χρόνια εμπειρίας και έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο πεζοδρόμιο της δημοσιογραφίας ή της παραγωγής τηλεοπτικών προϊόντων.

    Αν αυτό εφαρμοστεί στην πράξη, άδικα αποχώρησε ήδη από το Δ.Σ. της ΕΡΤ ως άλλη «Ιφιγένεια», ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος παρά το ταλέντο του δεν είναι κάτοχος πτυχίου Α.Ε.Ι. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίνο Ελματζιόγλου «ψυχή» του προγράμματος στον οποίο πιστώνεται η επιτυχία της ΕΡΤ στις σειρές, η θητεία του οποίου ωστόσο λήγει τον Σεπτέμβριο με προοπτική να ανανεωθεί αν δοθεί «πράσινο φως» για την εξαίρεση καθώς ο επιτυχημένος παραγωγός δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή για να αποσπάσει μεγαλύτερα βραβεία στο κουλουάρ της πραγματικής ζωής.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο Ραδιομέγαρο η Κατερίνα Κασκανιώτη ως μεταβατική διευθύνουσα σύμβουλος και ήδη έχει διαμορφωθεί το γραφείο της στον 4ο όροφο στον ίδιο χώρο στον οποίο ασκούσε τα καθήκοντά του ο προκάτοχός της, Γ.Γαμπρίτσος.

    Το τυπικό ρυθμίστηκε με νομοθεσία που πέρασε η κυβέρνηση παρέχοντας τη δυνατότητα διορισμού, σε μεταβατικό στάδιο, ως την τελική επίσημη επιλογή η οποία έπεται της προκήρυξης διαγωνισμού-πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ.

    Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί η Κ. Κασκανιώτη στην αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η οποία ωστόσο έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο. Παράλληλα αναζητείται και πρόσωπο εγνωσμένου κύρους για την κάλυψη της θέσης στο Δ.Σ. ως μέλους που άφησε κενή ο Δ.Παπαδημητρίου.

    Το νέο Δ.Σ. θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα της υπογραφής νέας ΣΣΕ, της ανανέωσης του προσωπικού, της συγχώνευσης της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3, της στελέχωσης του Ertnews, των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών, της εξόδου της ΕΡΤ από την έρευνα μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen, της αναδιαμόρφωσης του ανταποδοτικού τέλους κ.α.

    Διαβάστε επίσης

    Το Κύπελλο Ελλάδας Betsson αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2026

    Το νέο επεισόδιο του «ΓΚΑΡΑΖ» έρχεται στο ACTION 24

    Έρευνα @mononews: Η απόψή σας μετράει!



    ΣΧΟΛΙΑ