• Ελλάδα

    ΕΡΤ: Παρουσιάζονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι προτεινόμενοι για τη διοίκηση

    • NewsRoom

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας


    Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα, Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι τέσσερις προτεινόμενοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ έχει προταθεί ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνεται ο μηχανικός Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.

    Στη λίστα των υποψηφίων, για τη θέση των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ έχουν προστεθεί δύο ακόμη ονόματα προς εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών και είναι αυτά του Νίκου Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη.

    Αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Ζούλα, που διεκδικεί τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος έχει διαγράψει πολυετή θητεία στην έντυπη και τηλεοπτική δημοσιογραφία, ως πολιτικός συντάκτης, ανταποκριτής και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

    Από την άλλη, ο Γιώργος Γαμπρίτσος αποτελεί έναν έμπειρο τεχνοκράτη των ΜΜΕ, έχει εργαστεί στο Mega, στη Nova και την Cosmote tv, ενώ είχε αναλάβει και στο παρελθόν τα ηνία της ΕΡΤ και συγκεκριμένα πριν από 9 χρόνια.

    «Βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής τους προτεινόμενους για να αναλάβουν τα ηνία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε: «Απαιτούνται άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με θέληση και αποφασιστικότητα, ώστε να καταφέρει η ΕΡΤ να προσφέρει ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικό πρόγραμμα». Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κατέθεσε, παράλληλα, στην Επιτροπή Θεσμών και τον φάκελο με τα βιογραφικά των προτεινομένων, αλλά και όσων υποψηφίων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ