ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το OPEN σε θέση μάχης κατά Nielsen, η βόλτα Δημητριάδη στον ΣΚΑΙ, η σύγκρουση για το Streaming, το ιταλικό στοίχημα Κυριακού, ο Λιάγκας και οι πρωτιές των καναλιών
Με δήλωση του στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, o πρωθυπουργός της πλέον Βόρειας Μακεδονίας, χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, λέγοντας πως αποτελεί “κοινή νίκη”, για την οποία “Έλληνες και Μακεδόνες” θα πρέπει να είναι περήφανοι.
“Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια” δήλωσε περιχαρής ο Ζάεφ.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, στις 24 Ιανουαρίου 2018, όταν έγινε η πρώτη συνάντηση Ζάεφ – Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας, που άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση της διαφοράς για το ονοματολογικό.
Το γεγονός, όμως, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλάει, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, για Έλληνες και Μακεδόνες, σπεύδοντας να διαχωρίσει δύο πράγματα αδιαίρετα, κάνει εντονότερες τις ανησυχίες ότι ο αλυτρωτισμός των γειτόνων όχι μόνο δεν απαλείφεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά, αντίθετα, ενισχύεται. Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζόραν Ζάεφ να θεωρεί ότι η Συμφωνία διαχωρίζει τους Έλληνες από τους Μακεδόνες και σπεύδει να αποδώσει τον χαρακτηρισμό «μακεδονικός» αποκλειστικά σε αυτόν της γείτονος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μήνυμα Μητσοτάκη: Οι Πρέσπες δεν θα περιορίσουν το δικαίωμα μας για βετο στα Σκοπία για την ΕΕ (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισραήλ: Το ΥΠΕΞ υιοθέτησε το «Βόρεια Μακεδονία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- J.P. Morgan για ΔΕΗ: Γιατί η ΑΜΚ 4 δισ. ευρώ δεν «τρομάζει» την αγορά
- ΔΕΗ: Kαι intra day trading στη μετοχή, με +5% από τα χαμηλά ημέρας
- Ζωγράφου: Βρέθηκε χειροβομβίδα στην Πανεπιστημιούπολη – Σπεύδουν πυροτεχνουργοί
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,8% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών το δ’ τρίμηνο του 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.