ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκτές έγιναν οι τροπολογίες, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρη, στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) και αφορούσαν τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου+ για το Δημογραφικό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Μπελέρης απέδωσε μέσω των τροπολογιών του ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικά οικογενειών, όπως είναι οι πολύτεκνες και οι μονογονεϊκές οικογένειες».
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ «προσέθεσε στους βασικούς στόχους του ΕΚΤ+ τις περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας και δημογραφική κρίση, όπως νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, με στόχο να διασφαλιστούν σε αυτές αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής».
Επιπροσθέτως, συμπεριέλαβε -ως υποχρέωση του ΕΚΤ+- δράσεις «που στοχεύουν στη μείωση της στεγαστικής κρίσης σε αστικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές».
Οι τροπολογίες του κ. Μπελέρη ενσωματώθηκαν στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ μετά το 2027, η οποία και υπερψηφίστηκε ομόφωνα.
Επισημαίνεται ότι η γνωμοδότηση για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ θα ενσωματωθεί στο τελικό ψήφισμα της Επιτροπής Απασχόλησης και θα επικυρωθεί στις προσεχείς Ολομέλειες.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού στις 27 Ιανουαρίου
Οι 4 προτεραιότητες Χατζηδάκη για την ελληνική οικονομία – Νέες μειώσεις φόρων το 2025
Σλοβακία: Η κυβέρνηση προτείνει να περιοριστούν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει την όψη της Μέσης Ανατολής με τα πλήγματα στο Ιράν
- Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποχωρεί από την Bundestag ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
- Wall Street: Επέστρεψε η ηρεμία, ξανά πάνω από τις 6.000 μονάδες ο S&P 500
- BC Partners: Ο Σταν Μίλερ, πρώην στέλεχος της KPN, νέος CEO στη United Group – Αποχωρούν Σόλακ και Μποκλάγκ
