ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη, στις 10 το πρωί οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών 2015-2016 και τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.
Τα μέλη της επιτροπής θα διερευνήσουν εάν ο πρώην υπουργός διέπραξε τα αδικήματα της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου κατ’ επανάληψη και κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος.
Στην πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου της επιτροπής, η οποία αποτελείται από 10 βουλευτές της ΝΔ, 5 του ΣΥΡΙΖΑ κι από έναν του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Το ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή συγκροτείται ως εξής:
Από τη Νέα Δημοκρατία: Κελέτσης Σταύρος, Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μπαρτζώκας Αναστάσιος, Νικολακόπουλος Ανδρέας, Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη, Πλεύρης Αθανάσιος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Τσιγκρής Άγγελος, Χιονίδης Σάββας
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος, Πολάκης Παύλος, Τζάκρη Θεοδώρα, Τζανακόπουλος Δημήτριος, Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης
Από το Κίνημα Αλλαγής: Κεγκέρογλου Βασίλειος
Από το ΚΚΕ: Καραθανασόπουλος Νικόλαος
Από την Ελληνική Λύση: Βιλιάρδος Βασίλειος
Από την πλευρά της ΝΔ αναφέρεται ότι επιθυμούν ήπιους τόνους για να μην αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. Οι βουλευτές θα διερευνήσουν την πορεία του χρήματος ακόμα και αν απαιτηθεί να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται με την θέση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της προανακριτικής να αποπροσανατολίσει από τις βαριές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας.
Διαβάστε ακόμη:
Βουλή: Σε προανακριτική επιτροπή παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς
Winners & Losers: Οι κερδισμένοι και χαμένοι του μήνα που πέρασε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου σε Τουρκία για τη συμφωνία με Chevron: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο
- Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις – Ήρθε η ώρα της προόδου στη χώρα
- Νέα βλάβη στον λόφο Μερέντα – Κρούει τον κώδωνα η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
- Απόστολος Σπυρόπουλος: Σφοδρή επίθεση κατά της οικογένειάς του για τους πλειστηριασμούς των οινοποιείων – «Την στράγγιξαν μέχρι το τελευταίο ευρώ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.