• Πολιτική

    Ξεκίνησε από την Αϊόβα η «κούρσα» για τον αντίπαλο του Τραμπ – Τα παρατσούκλια του προέδρου στους υποψηφίους

    • NewsRoom


    Στη μάχη ρίχνονται σήμερα οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αντιπάλων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

    Οι υποψήφιοι συμμετέχουν στις πρώτες προκριματικές εκλογές που διεξάγονται απόψε στην Αϊόβα, μετά και τις προεκλογικές εκστρατείες που πραγματοποίησαν στην εν λόγω Πολιτεία στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία μάχη μεταξύ των πρώτων επί του συνόλου των 11 διεκδικητών που επιθυμούν να βρεθούν απέναντι στον πρόεδρο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον διεκδικώντας την πρώτη θέση, με την Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τον πρώην δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα) Πέτε Μπούτιτζετζ να τους ακολουθούν.

    «Θα το έλεγα το Super Bowl (πρωτάθλημα) των προεκλογικών εκστρατειών», δήλωσε η Γερουσιαστής Έϊμι Κλόμπουτσαρ, τα ποσοστά της οποίας ενισχύονται κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

    Τα παρατσούκλια του Τραμπ στους υποψηφίους

    Την παραμονή της έναρξης της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου τους για την προεδρία, στην Άιοβα, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ εξέφερε την κρίση του χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, για τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

    «Θεωρώ ότι είναι κομμουνιστής. Όταν σκέφτομαι τον Μπέρνι σκέφτομαι τον κομμουνισμό. Θα μπορούσες να πεις ‘σοσιαλιστής’, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σοσιαλιστής», επέμεινε. «Τουλάχιστον, είναι πιστός σε αυτό που πιστεύει», είπε, φράση που χρησιμοποίησε σαν εφαλτήριο για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της γερουσιάστριας Ελίζαμπεθ Γουόρεν: «Την αποκαλώ ‘παραμυθού’», διότι «αυτή η γυναίκα δεν ξέρει πώς να πει την αλήθεια».

    Εξάλλου ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως πάνε να «στήσουν» τις εσωκομματικές εκλογές τους «σε βάρος» του Σάντερς «και πάλι».

    Για τον Τζο Μπάιντεν είπε ότι «νομίζω απλά ότι είναι συνεχώς νυσταγμένος. Κάθε φορά που τον βλέπω, είναι νυσταλέος. Ο κοιμήσης Τζο».

    Κοντό αποκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ. «Πολύ μικρό μέγεθος», απάντησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, υποστηρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων ζήτησε «ένα κασόνι» για να ανεβαίνει στα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών.

    «Δεν είναι πρόβλημα το να είσαι κοντός (…) Αλλά θέλει ένα κασόνι για τα ντιμπέιτ, γιατί έχει δικαίωμα να το ζητάει αυτό;», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που έχει αποκαλέσει τον Μπλούμπεργκ «μίνι Μάικ».

    Η ομάδα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης δεν συγκρατήθηκε — αντέδρασε σε οξύ τόνο. «Ο πρόεδρος λέει ψέματα», αντέτεινε η Τζούλι Γουντ, η εκπρόσωπος της εκστρατείας του μεγιστάνα των ΜΜΕ. Είναι παθολογικός ψεύτης «για τα πάντα: τα τεχνητά μαλλιά του, την παχυσαρκία του και το τεχνητό μαύρισμά του».

    Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν σε 274 ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ