• Πολιτική

    Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, μετά το «ροζ» σκάνδαλο

    • NewsRoom


    Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, υπέβαλε την παραίτησή του, αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 μετά τις ερωτικές περιπτύξεις με σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, συνέβη στις 6 Μαΐου, μέσα στο υπουργείο, όταν η κυβέρνηση Τζόνσον καλούσε τους πολίτες να τηρούν αποστάσεις. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι μερικές ημέρες μετά ο υπουργός έλεγε ότι κατανοεί εκείνους που διψούν για φυσική επαφή, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

    Η σχέση τους χρονολογείται από τη δεκαετία του ’90, όταν ο Ματ και η Τζίνα σπούδαζαν στην Οξφόρδη, πολύ πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, παντρευτούν και αποκτήσουν παιδιά με διαφορετικούς συντρόφους.

    Όμως η πρόσληψη της συμβούλου, που είναι παντρεμένη με εκατομμυριούχο επιχειρηματία, είχε πυροδοτήσει από πέρυσι κουτσομπολιά, ακόμα και κατηγορίες για διαπλοκή.

    Η Ντάουνινγκ Στρτι έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

     

    epistoli

     

    Το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα αναρωτήθηκε αν ο ίδιος υπουργός, έχει παραβιάσει και τον υπουργικό κώδικα, με την πρόσληψη μιας γυναίκας, η οποία ήταν φίλη του για χρόνια, φέρνοντας στο προσκήνιο καταγγελίες για νεποτισμό, με τις οποίες έχει -προηγούμενα- βρεθεί αντιμέτωπη η συντηρητική κυβέρνηση Τζόνσον.

    «Ο κύριος Χάνκοκ δε μπορεί τώρα να ελπίζει ότι θα εμφανιστεί ευθέως μπροστά μας και θα μας πει πως θα συμπεριφερθούμε και θα αναμένει από εμάς να τον ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα «The Sun» σε ένα σχόλιο στην πρώτη σελίδα της. «Σε κάτι τέτοιο θα υπήρχε ο μέγιστος βαθμός υποκρισίας»



    ΣΧΟΛΙΑ