• Πολιτική

    Βούτσης: Λάθος οι μετατάξεις – Άγνωστες οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ αν πιάσει χαμηλό ποσοστό

    βουτσης

    Νίκος Βούτσης


    Στροφή 180 μοιρών από τον Νίκο Βούτση, ο οποίος μιλώντας χθες στο Action24 παραδέχτηκε ότι στο θέμα των μετατάξεων η κυβέρνηση έκανε λάθος. Είπε ακόμη πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές με χαμηλό ποσοστό, δεν ξέρει ποιες θα είναι οι διεργασίες της επόμενης ημέρας.

    «Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας, που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν, ενώ δεν είναι έτσι, γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή».

    Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι η ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και επιδιώκει «αυτοδύναμη κυβέρνηση».

    «Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές με χαμηλό ποσοστό, ποιες διεργασίες θα γίνουν και ποιος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρα» συμπλήρωσε, ενώ σχολίασε: «Η πρώτη αντίδραση πάντως του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα των ευρωεκλογών δεν ήταν αισιόδοξη. Στην αρχή ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το λαό, και μετά άρχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνουν ποιος φταίει. Δεν ήταν σε ετοιμότητα για να αρχίσει μια διαδικασία αυτοκριτικής».

    «Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό» ανέφερε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

    «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».



    ΣΧΟΛΙΑ