• Πολιτική

    Ν. Βούτσης: «Τα μηνύματα των πολιτών της προηγούμενης Κυριακής θα ληφθούν υπόψη»

    • NewsRoom

    Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής


    Στην κάλπη βρέθηκε νωρίς το πρωί και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος, αφού ψήφισε, προέβη σε δηλώσεις, σχετικά με τη σημερινή αναμέτρηση, αλλά και με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

    «Είναι μεγάλη η συμμετοχή, μεγαλύτερη από την προηγούμενη Κυριακή. Σήμερα ολοκληρώνεται η αναμέτρηση για τους δήμους και τις περιφέρειες. Είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας η ψήφος και οι οι δημοτικοί άρχοντες και περιφερειάρχες να λαμβάνουν υπόψη την άποψη και την παρέμβαση των πολιτών και όχι μόνο την ημέρα που ψηφίζουμε. Υπάρχει ανάγκη για καινοτόμες, προοδευτικές και συμμετοχικές πολιτικές παρεμβάσεις, για να βγούμε από την κρίση. Όλοι θα κριθούν μετά το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Βούτσης.

    Ερωτηθείς για τις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε «Οι επόμενες εκλογές, οι εθνικές εκλογές θα είναι διαφορετικές εκλογές, σε άλλο επίπεδο. Την προηγούμενη Κυριακή, οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους. Υπήρχαν και αρκετοί που δεν ψήφισαν, λόγω του ότι είχαν δυσκολία να φτάσουν στα κέντρα που ψηφίζουν. Πιστεύω ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα μιας εμπειρίας».



    ΣΧΟΛΙΑ