• Πολιτική

    Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (live)

    • NewsRoom
    Βουλή


    Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο.

    Η συζήτηση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, με την ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα ακολουθήσει τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Τελευταίος θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, η ομιλία του οποίου αναμένεται περίπου στις 20.00 μμ. Η συζήτηση γίνεται υπό τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία,  με τον μέγιστο αριθμό βουλευτών που μπορούν να βρίσκονται στην αίθουσα της ολομέλειας να είναι 60 άτομα.

    Η πρώτη ημέρα της συζήτησης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους. Tόσο ο  Χρήστος Σταϊκούρας όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης που πήραν τον λόγο, καθώς  και οι βουλευτές της ΝΔ, επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας άκαιρη, άστοχη και υποκριτική την πρόταση μομφής. Παράλληλα, υπενθύμισαν τις διατάξεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που οδήγησαν στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και το αποτυχημένο πρόγραμμα που έφερε στη θέση του, αλλά και τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκαν και τις διώξεις κατά όσων διαμαρτύρονταν. Παράλληλα, κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα πως κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα σε μια περίοδο που η χώρα χρειάζεται ενότητα, έχοντας να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη αλλά και την τουρκική προκλητικότητα, ενώ υποστήριξαν πως η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευησης είχε και εσωκομματικούς στόχους, με σκοπό να πλήξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο θα αναδειχθούν μέσα από την τριήμερη συζήτηση τα αποτελέσματα της οικονομικής του πολιτικής.

    Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φέρνει ένα νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο στο οποίο για πρώτη φορά μπαίνει η δυνατότητα πτώχευσης των φυσικών προσώπων, ενώ οδηγεί στην απώλεια της πρώτης κατοικίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών. Κατηγόρησαν επίσης την κυβέρνηση πως ευθύνεται για την υποχώρηση της ύφεση στην Ελλάδα το 2020 καθώς όπως υποστήριξαν η υποχώρηση της ανάπτυξης είχε ξεκινήσει πριν την πανδημία, ενώ δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο μετά από το χτύπημα του κορονοϊού.  Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι δεν προβάλλουν τις θέσεις του κόμματός τους, ενώ απέρριψαν την κριτική για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς στα χρόνια διακυβέρνησής τους, υποστηρίζοντας πως αυτοί έγιναν μεν, αλλά δεν αφορούσαν την πρώτη κατοικία.

    Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δείτε live από το κανάλι της βουλής τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ