ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δεν υπάρχει παιδί που να έχει πρόβλημα καρδιάς και να μη έχει χειρουργηθεί μέσα στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, απηύθυνε στο υπουργείο Υγείας ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος που είπε ότι το Κέντρο διαθέτει μόνο δύο καρδιοχειρουργούς με συνέπεια να «έχουν συσσωρευτεί δεκάδες περιστατικά».
Ο υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι «στη λίστα αναμονής είναι είκοσι τρία περιστατικά», τα οποία αναμένεται να χειρουργηθούν τους επόμενους μήνες. Επισήμανε δε ότι κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, σε σχέση με τη διάρκεια της αναμονής. «Αν για ένα από αυτά τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στη λίστα, θεωρηθεί ότι η κατάστασή του έχει γίνει έτσι ώστε πρέπει να έρθει το χειρουργείο πιο νωρίς, θα έρθει το χειρουργείο πιο νωρίς», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο υφυπουργός Υγείας απάντησε και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη με θέμα την «τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας», κυρίως εξαιτίας της συνεχούς αποχώρησης γιατρών από αυτό.
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε στοιχεία για την αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου που έχει ενταχθεί και στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό πάντως, ο υφυπουργός Υγείας δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει ζήτημα λόγω αποχωρήσεων γιατρών. Ανέφερε όμως ότι βρίσκονται προκηρύξεις σε εξέλιξη και ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δέσμη μέτρων, όχι μόνο για το Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν «πολλές άγονες θέσεις».
Διαβάστε επίσης:
H Merit ΑΕΠΕΥ παραιτήθηκε από Ειδικός Διαπραγματευτής της Μπλε Κέδρος
Kίνημα Ενεργειακής Αποδοτικότητας: Πώς θα εξοικονομήσει η βιομηχανία 437 δισ. δολάρια ως το 2030
Black Friday: Έρευνα του Public Group αποκαλύπτει τι προτίμησαν οι καταναλωτές στην Ελλάδα πέρσι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα νέα Samsung S26 Series και Galaxy Buds4 έρχονται για να γοητεύσουν
- Ο αποχαιρετισμός του ΛεΜπρόν μπορεί να τον «χρυσώσει» με… 75 εκατ. δολάρια!
- Εurostat: Κερδισμένη η Ευρώπη από το εμπόριο με ΗΠΑ – Εμπορικό πλεόνασμα 199,6 δισ. ευρώ το 2025
- ΕΚΤ: Καταγράφει την τρίτη συνεχόμενη ετήσια ζημία ύψους 1,3 δισ. ευρώ το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.