• Πολιτική

    Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη θέσπιση «Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης»

    • NewsRoom
    Βουλή


    Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο “Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης “Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος” και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας”. Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τη Δευτέρα, 24/10/2022.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης θεσπίζεται για την υποστήριξη και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, σε συμβάντα και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αρμοδιότητάς του, εντός του χερσαίου χώρου της ελληνικής επικράτειας. Σημειώνεται ότι στο προαναφερόμενο πλαίσιο δεν εμπίπτουν η διεξαγωγή επιχειρήσεων ναυτικής και αεροπορικής έρευνας-διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδας καθώς και η παροχή συνδρομής στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας εκτός και αν υποβληθούν σχετικά αιτήματα συνδρομής.

    Με το ίδιο νομοσχέδιο τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.1349/1983 σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Μεταξύ άλλων επαναπροσδιορίζεται ο σκοπός του ΟΑΣΠ, στον οποίο περιλαμβάνεται, και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την εκτίμηση του ηφαιστειακού κινδύνου και της ηφαιστειακής διακινδύνευσης.

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου σε Ερντογάν: Ανεβαίνουμε πολλές «πίστες» γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά



    ΣΧΟΛΙΑ