• Πολιτική

    Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά

    • NewsRoom
    Βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής


    Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την καταστολή του “ξεπλύματος μαύρου χρήματος” στο οποίο είχε ενταχθεί και η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

    Επί της αρχής του νομοσχεδίου με τίτλο “Τροποποίηση του ν. 4557/2018 (Α΄ 139) για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας-Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/843 (L 156) και του άρθρου 3 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2177 (L 334)” τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ “παρών” δήλωσε το ΜέΡΑ25.

    Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τίτλο “Καταβολή ποσών μειώσεων συντάξεων Δημοσίου, ν.π.δ.δ. και Ιδιωτικού τομέα” υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

    Υπερψηφίστηκαν επίσης κατά πλειοψηφία, οι τροπολογίες του υφυπουργείου Αθλητισμού για την “Παράταση προθεσμίας προσκόμισης της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας Α.Α.Ε.”, του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για τη χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στην αποπληρωμή δανείων (Πρόγραμμα “Γέφυρα”)” και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο “Ρύθμιση για τη ναυπήγηση δύο ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) και ολοκλήρωση εργασιών σε υποβρύχια (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ