• Πολιτική

    Βουλή: Αίτημα Σακοράφα για τη κοινή σύγκληση των επιτροπών ΔΕΚΟ και Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη

    Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα

    Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα


    Αίτημα για την άμεση έκτακτη και από κοινού σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Ζητά υπό την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να κληθούν σε ακρόαση ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

    Η κ. Σακοράφα στο αίτημά της, επισημαίνει ότι «επιβάλλεται, για το δημόσιο συμφέρον, να τεθούν, επιτέλους, επί τάπητος τα ζητήματα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών στη χώρα μας. Όχι για να υπάρξει συζήτηση «εν θερμώ» ούτε όμως και για να τηρηθούν απλώς τα προσχήματα». Και υπογραμμίζει πως «κάθε αναβολή ή παρέλκυση θα σηματοδοτεί απαράδεκτη περιφρόνηση του κοινού αισθήματος αλλά και – εντελώς προκλητική πια – έμπρακτη άρνηση αντιμετώπισης των βαριά κρίσιμων προβλημάτων».

    Η κ. Σακοράφα ζητά η κοινή συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών να προσδιοριστεί έως την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στα Τέμπη: Με συγγενείς θυμάτων στη Λάρισα ο Τσίπρας – Έδωσε αίμα για τους τραυματίες

    Τραγωδία στα Τέμπη: Παραδέχθηκε το λάθος του ο σταθμάρχης – Αντιμέτωπος με ισόβια

    Τραγωδία στα Τέμπη – Λέκκας: «Αν το δυστύχημα συνέβαινε στα τούνελ δεν θα υπήρχαν επιζώντες»



    ΣΧΟΛΙΑ