• Πολιτική

    Βουλή: Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

    Συνολικά ψήφισαν 171 βουλευτές. Το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν «παρών».

    Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της Βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

    Το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Πολάκης για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Μαραβέγια και της συζύγου του. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα ηλιθιότητας, αλλά αντίθετα προσχεδιασμένης σκοπιμότητας.

    Την προηγούμενη Πέμπτη η κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

    Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε κατά την ομιλία του ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

    «Μέσα από τις διαρκείς μηνύσεις η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει».

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηδάκης: Τα 3+10 πρότυπα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν το νέο πρόσωπο του ΕΦΚΑ

    Τσιάρας: Δημοσιοποίηση και των δηλώσεων των συζύγων των βουλευτών



    ΣΧΟΛΙΑ