• Πολιτική

    Βορίδης σε Ανδρουλάκη: Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων

    Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης

    Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης


    «Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας μάλιστα να προχωρήσει άμεσα η συζήτηση για αυτή και όχι μετά από 2 ημέρες.

    Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως όλα όσα αναφέρει η πρόταση έχουν αναπτυχθεί ξανά στην Ολομέλεια πολλές φορές, και το μόνο που το διαφοροποιεί ώστε να κατατεθεί τώρα ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», κατηγορώντας έτσι τον Νίκο Ανδρουλάκη πως εξυπηρετεί συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.

    «Η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί εντύπωση η πρόταση δυσπιστίας. Όσα αναπτύξατε είναι ζητήματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια πολλές φορές. Τα Τέμπη τα συζητήσαμε στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής . Τότε συζητήθηκε και η προανακριτική. Στην συνέχεια η Ολομέλεια συζήτησε και το πόρισμα. Τα υπόλοιπα θέματα είναι υπαρκτά και επίσης έχουν απασχολήσει», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης .

    «Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο και σας οδηγεί στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας Γιατί δεν το κάνατε το προηγούμενο διάστημα και το δηλώσατε την περασμένη Κυριακή; Το δημοσίευμα του βήματος. Τι λέει; Αναφέρεται σε μια υπόθεση που έχουν δοθεί εξηγήσεις και κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει», επισήμανε, προσθέτοντας: «όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε στην σύνδεση του δημοσιεύματος με την πρόταση που καταθέτετε σήμερα», πρόσθεσε.

    Ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντάς τους πως κατά την ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απορρίψει την ιδέα για μια κατάθεση πρότασης μομφής, υποστηρίζοντας πως η συζήτηση στη βουλή θα ήταν απλά ένα «σόου και κοκορομαχία».

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: Να μπει ένα τέλος, σε ό,τι προσβάλλει το κράτος δικαίου και τον ελληνικό λαό

    Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη – Στις 19:00 ξεκινά η συζήτηση

    Βουλή: Πρώτη σύγκρουση Βορίδη με Παππά πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας



    ΣΧΟΛΙΑ