• Πολιτική

    Βίζερ: Έχω κρατήσει το κουτί με την πρόταση του Σόιμπλε με το plan b για την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Βίζερ

    Τόμας Βίζερ


    «Αν είχαν πάει διαφορετικά τα πράγματα στο τέλος του 2014, αρχές του 2015, το ελληνικό ΑΕΠ αυτή τη στιγμή θα ήταν 20-25% υψηλότερα απ ότι είναι τώρα,» σημείωσε ο Τόμας Βίζερ κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Η Τελευταία Μπλόφα» της Έλ. Βαρβιτσιώτη και Β. Δενδρινού, στο Μουσείο Μπενάκη.

    Ο κ. Βίζερ σημείωσε πως η Ελλάδα βρέθηκε δύο φορές στο χείλος της εξόδου από το ευρώ, το 2012 και το 2015. Όπως ανέφερε τα σχέδια ήταν έτοιμα και μάλιστα πολύ λεπτομερή, ενώ περιελάμβαναν ακόμα και το πως θα έβγαιναν οι τουρίστες από τη χώρα.

    «Το 2012 φοβόμασταν ένα ατύχημα, από μία λάθος πολιτική επιλογή. Ήταν σίγουρο όμως ότι η κυβέρνηση ήθελε να μείνει στο ευρώ. […] Το 2015 είχαμε την ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Είχαμε μια κυβέρνηση που δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη και έλεγε συνέχεια θα φύγω», αποκάλυψε ο κ. Βίζερ.

    Ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι διαφορετική όσον αφορά τον τρόπο που είναι δομημένη η κοινωνία. «Υπάρχει λίγη Ελλάδα μέσα στον καθένα από εμάς, συνηθίζω να λέω,» σημείωσε. «Δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση γιατί φτάσαμε ως εδώ, τι έκανε η χώρα λάθος. «Αν δε γίνει αυτό, δε μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε κάθαρση».

    Ερωτώμενος για το εάν τελικά ο κ. Σόιμπλε είχε όντως σχέδιο Β’ ή μπλόφαρε, είπε χαρακτηριστικά «Το κουτί το έχω στη Βιέννη, δεν το έχω πετάξει.»



    ΣΧΟΛΙΑ