• Πολιτική

    Viral βίντεο με το διπλό ψέμα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το NATO

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός


    Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με αποσπάσματα της δευτερολογίας και της τριτολογίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της επικυρωμένης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

    Ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως δεν στηρίζουν την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν στην εφημερίδα Καθημερινή.

    Στη συνέντευξη ο κ. Ο’ Μπράιαν είχε ερωτηθεί για το αν οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αύξηση της κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα σε δύο συμμάχους στο NATO, την Ελλάδα και την Τουρκία και αν θα πρέπει ο Λευκός Οίκος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για την αποκλιμάκωση αυτής.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, η απάντηση του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ ήταν «να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία γιατί σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός ΝΑΤΟ»!

    Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ουδέποτε ο σύμβουλος του κ. Τραμπ ανέφερε κάτι τέτοιο, κάνοντας λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση της απάντησής που έδωσε στη συνέντευξή του από τον Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Τσίπρας πάντως, επανήλθε στην τριτολογία του, διαβάζοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας των «Νέων» σχετικά με τη συγκεκριμένη συνέντευξη, προσπαθώντας να διορθώσει την αρχική του ψευδής δήλωση, αλλάζοντας τη διατύπωση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας,  ο κ. Ο’ Μπράιαν δήλωσε πως «οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν της Ελλάδα να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας με αυτή στο NATO».

    Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί και το οποίο εμφανίζει το συγκεκριμένο απόσπασμα από την εφημερίδα, ούτε αυτή η διατύπωση ήταν η σωστή. Και αυτό καθώς ο κ. Ο’Μπράιαν δήλωσε «οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν της Ελλάδα να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το NATO». Κάτι που είναι τελείως αντίθετο από την αρχική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα περί «σπρωξίματος» της «σημαντικής χώρας» Τουρκίας από τη συμμαχία.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ