• Πολιτική

    Άγιοι Ανάργυροι: Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων – Ποιο το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας

    • NewsRoom


    Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία των τριών θυμάτων του 47χρονου αστυφύλακα, στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου, που με το υπηρεσιακό του όπλο σκότωσε τη σύζυγο, το παιδί και την πεθερά του στους Αγίους Αναργύρους.

    Η σορός του δράστη και αυτόχειρα θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία.

    Άγνωστο το κίνητρο 

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος, για τον οποίο ο Χρήστος Ζαπαντιώτης αποφάσισε να σκοτώσει την οικογένειά του και έπειτα να βάλει τέλος στη ζωή του. Στενό συγγενικό πρόσωπο του αστυνομικού, κατέθεσε στις αρχές, πως ο 47χρονος του είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε συχνά προστριβές με την 70χρονη μητέρα της συζύγου του.

    Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι σύμφωνα με τον δράστη η πεθερά του τον καταπίεζε και τον υποτιμούσε επειδή τόσο η ίδια όσο και η κόρη της ήταν γιατροί, ενώ ο ίδιος ήταν αστυνομικός.

    Την ίδια ώρα, ο αδελφός της πεθεράς του 47χρονου δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Ήθελε λεφτά ο αλήτης. Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ήθελε  να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι. Το σπίτι ή λεφτά ήθελε;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Λεφτά ήθελε να του δώσει να πάρει ένα μεγάλο αυτοκίνητο», απάντησε και πρόσθεσε: «Από την γυναίκα του τα ζητούσε για αυτό την σκότωσε και ανέβηκε και η αδελφή μου επάνω και σκότωσε και την αδελφή μου. Η αδελφή μου μού έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της και ήθελε να της πάρει τα μισά λεφτά».

    https://youtu.be/C0FfbNmQZKY

    https://youtu.be/HMqhYPPl3vQ

    Το ιστορικό της τραγωδίας

    Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης αρχικά φαίνεται να έριξε δύο εκφοβιστικές βολές με το υπηρεσιακό του περίστροφο στον τοίχο. Αργότερα όμως ο 46χρονος έστρεψε το όπλο του στη γυναίκα του, καθώς το πρώτο θύμα του 46χρονου ήταν η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να κυνήγησε την άτυχη γυναίκα, προτού την εκτελέσει εξ επαφής με τρεις σφαίρες. Στη συνέχεια, πυροβόλησε με δύο σφαίρες την πεθερά του, ενώ με μία σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του 4χρονου παιδιού του. Ολοκληρώνοντας την πράξη του, γονάτισε, έβαλε πιστόλι κάτω από το σαγόνι του και αυτοπυροβολήθηκε.

    Είχε πάει βόλτα το παιδί του, πριν το δολοφονήσει

    Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, που μετέδωσε ο ΑΝΤ-1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 47χρονος αρχιφύλακας, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το μακελειό, είχε πάρει την μόλις 3,5 ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άγιοι Ανάργυροι: Σπαρακτικά μηνύματα των συγγενών της συζύγου του αστυνομικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγιοι Ανάργυροι: Ξέσπασε συγγενής της οικογένειας – «Ήθελε λεφτά ο αλήτης»

     



    ΣΧΟΛΙΑ