• Πολιτική

    Βενιζέλος: Η αλλαγή στρατηγικής Μητσοτάκη για σταθερές κυβερνήσεις θέτει διλήμματα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

    Βενιζέλος για έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα: Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται κομματικά η επιστήμη

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    «Τομή» και «αλλαγή σελίδας στην εσωτερική πολιτική ζωή» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο FORUM του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε τις φήμες που η κυβέρνηση διέδιδε για γρήγορες εκλογές και νέο εκλογικό νόμο. Αυτά τα ανέκοψε. Αναλαμβάνει πολύ σοβαρές πολιτικές υποχρεώσεις για εκλογές στο τέλος της άνοιξης του 2023 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό είναι και σεβασμός του συντάγματος και της θεσμικής λειτουργίας του πολιτεύματος» είπε ο κ. Βενιζέλος.

    Μάλιστα σχολιάζοντας το «παράθυρο» Μητσοτάκη για κυβερνήσεις συνεργασίας ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ριζική αλλαγή» στη ρητορική της κυβέρνησης που πλέον «μετακινείται από τη λογική της αυτοδυναμίας, στη λογική της σταθερότητας».

    ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσουν απαντήσεις

    «Αυτά όλα τα λαμβάνω σοβαρά υπόψη. Αυτή η αλλαγή στρατηγικής (σ.σ. του Κυριάκου Μητσοτάκη) επηρεάζει αυτομάτως τη στρατηγική των άλλων κομμάτων. Οι άλλοι δεν μπορούν να επαναπαύονται στο ότι θα δικεδικήσει η ΝΔ την αυτοδυναμία. Σημαίνει ότι και τα άλλα κόμματα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στο θέμα της συνεργασίας» εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας:

    «Όταν έλεγε ο κ. Μητσοτάκης οπωσδήποτε αυτοδυναμία οι άλλοι έλεγαν εντάξει… Κυρίως το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο κ. Τσίπρας απολάμβανε τα προνόμια ενός τεχνητού διπολισμού»,ανέφερε ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας επίσης ότι «ο κ. Μητσοτακης απαντάει σε μια πρόκληση που είχε ο ίδιος και αυτή η πρόκληση ισχύει και για τους άλλους, και για το ΚΙΝΑΛ και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρει πλέον καινούργιο αφήγημα μετά την αλλαγή στάσης του κ. Μητσοτάκη στα θέματα της κυβερνητικής συνεργασίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Δεν θα γίνω σωσίβιο στην κυβέρνηση που βυθίζεται»



    ΣΧΟΛΙΑ