• Πολιτική

    Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Δεν θα γίνω σωσίβιο στην κυβέρνηση που βυθίζεται»

    Το νέο «Ψηφιακό Κόμμα» του ΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης καλεί σε αυτοοργάνωση- Συνέδριο 22 Μαϊου

    Νίκος Ανδρουλάκης


    «Για μένα, η πρώτη Κυριακή των εκλογών, που θα γίνει με το σύστημα της απλής αναλογικής, δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Και το βρίσκω  συνταγματικά απρεπέστατο αυτό που έκανε τόσο καιρό το κόμμα της ΝΔ», είπε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), στο FORUM του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει, ως αρχηγός του τρίτου κόμματος στη βουλή, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο ίδιο FORUM για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

    «Εγώ φιλοδοξώ να αλλάξουμε τα νούμερα», ανέφερε μιλώντας για τους εκλογικούς στόχους του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε πως είναι «πολύ κρίσιμη για το πολιτικό προσωπικό της χώρας η κουλτούρα των συνεργασιών, την οποία, όμως», όπως τόνισε, «δεν έχουμε στη χώρα μας».

    Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως εκείνος φιλοδοξεί να πάρει το κόμμα του ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, προκειμένου «να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση σταθερότητας και προόδου» και ερμηνεύοντας ως «στροφή» του πρωθυπουργού τη δήλωση του για τις συνεργασίες,  τόνισε πως «του κ. Μητσοτάκη δεν του βγαίνουν τα κουκιά και τώρα αλλάζει στρτατηγική, πρόκειται για τα προσωπικά του αδιέξοδα».

    Ο ίδιος τόνισε ότι θεωρεί «οπορτουνισμό αυτή την αλλαγή στάσης», και υπογράμμισε: «Σωσίβιο σε κυβέρνηση που βυθίζεται, εγώ δεν πρόκειται να δώσω».

    «Το βράδυ των πρώτων εκλογών», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, «θα υπάρχουν δύο είδη κομμάτων, αυτά που θα ανήκουν στους νικητές και τα άλλα που θα ανήκουν στους ηττημένους. Αν εμείς βγούμε ισχυροί από τις κάλπες, τότε στο χώρο των ηττημένων θα βρεθούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.

    Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις δεύτερες εκλογές, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «αν κάποιος πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες όπως εμείς, θα το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή – όλα τα υπόλοιπα είναι κοινοί τακτικισμοί».

    «Στόχος μας η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση»

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι η συγκρότηση μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης.

    «Εμείς, μετά από μια περίοδο στασιμότητας, έχουμε μια δυναμική στις δημοσκοπήσεις και θεωρώ ότι θα πάμε καλά και ακόμα καλύτερα όσο εξελίσσεται η προσπάθεια ανανέωσης και ενδυνάμωσης που καταβάλλουμε» ανέφερε, προβλέποντας ότι «θα δούμε σημαντικές ανατροπές».

    Σε ερώτηση που δέχτηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρόκειται για δύο κόμματα που έχουν κριθεί και «είναι πολύ νωπή η γεύση της αποτυχίας τους για το λαό».Και προσέθεσε πως «η ΝΔ έχει αποτύχει τόσο στην οικονομία όσο και στην πανδημία». Για την τελευταία, μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ό,τι πάθανε οι άλλοι χωρίς εμβόλιο, εμείς το παθαίνουμε με το εμβόλιο».

    Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «ο ένας μίλησε για αυταπάτες και ο άλλος ζει με αυταπάτες»…

    Ως προς την πιθανότητα μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως πιστεύει ότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από την πλευρά των ηττημένων: «Έτσι, εμείς θα επιβάλουμε τις δικές προτεραιότητες και τα πρόσωπα – πρόσωπα με επάρκεια, γνώσεις, αξιοπιστία και χωρίς βάρη», όπως τόνισε, σε μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά σε παλαιότερα στελέχη τα οποία βαρύνουν «αμαρτίες» του παρελθόντος.

    Διαβάστε επίσης

    Τετ α τετ Ανδρουλάκη-Κόστα στην Πορτογαλία – Οι προτάσεις για την ακρίβεια και το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα

    Νίκος Ανδρουλάκης: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ