• Πολιτική

    Βενεζουέλα: «Η διεθνής κοινότητα στηρίζει την Επιχείρηση Ελευθερία», λέει ο Γκουαϊδό

    • NewsRoom


    Την στήριξη της διεθνής κοινότητας στην εξέγερση κατά του καθεστώτος Μαδούρο υποστηρίζει πως έχει ο Χουάν Γκουαϊδό, σύμφωνα με νέο μήνυμά του στο Twitter. O Γκουαϊδό ανέφερε πως συνομίλησε με τους ηγέτες που στηρίζουν την προσπάθειά του για την πτώση του Μαδούρο και την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη χώρα, πριν την έναρξη της «Επιχείρησης Ελευθερία», όπως ανέφερε στην ανάρτησή του.

    Ο Γκουαϊδό κάνει λόγο για «μη αναστρέψιμη διαδικασία» ενώ υποστηρίζει ότι «θα αντισταθούμε μέχρι να πετύχουμε μια ελεύθερη Βενεζουέλα».

    «Μιλήσαμε με τους συμμάχους μας στη διεθνή κοινότητα και έχουμε την ισχυρή στήριξή τους γι’ αυτή τη μη αναστρέψιμη διαδικασία αλλαγής στη χώρα μας. Η Επιχείρηση Ελευθερία ξεκίνησε και θα αντισταθούμε μέχρι να επιτύχουμε μια ελεύθερη Βενεζουέλα», έγραψε στο Twitter.

    Υπουργός Άμυνας: «Υπεύθυνη η αντιπολίτευση για πιθανό λουτρό αίματος»

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο, επέρριψε στην αντιπολίτευση την ευθύνη για ένα πιθανό “λουτρό αίματος” στη χώρα, μετά την εξέγερση στρατιωτών εναντίον του Νικολάς Μαδούρο.

    «Τους καθιστώ υπεύθυνους για κάθε πράξη βίας, για κάθε θάνατο ή για το λουτρό αίματος», προειδοποίησε ο Παντρίνο σε ομιλία του, παρουσία της ανώτατης διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.

    Ο υπουργός τόνισε ότι οι “βίαιες ενέργειες” ορισμένων μελών των ενόπλων δυνάμεων «ματαιώθηκαν εν μέρει» και επέμεινε ότι η ηγεσία του στρατού «παραμένει πιστή στο Σύνταγμα».

    Η ομιλία αυτή, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, δόθηκε αφού ορισμένα μέλη της Εθνοφρουράς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χουάν Γκουαϊδό να ξεσηκωθούν εναντίον του Μαδούρο, γεγονός που οδήγησε σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς, έξω από μια αεροπορική βάση στο Καράκας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενεζουέλα: Στρατιώτες στους δρόμους, καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων (live)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βενεζουέλα: Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Μαδούρο – Στρατός στους δρόμους



    ΣΧΟΛΙΑ