ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο πύρινα μέτωπα σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές στην Αττική.
Η ενημέρωση απο τον υπουργό Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος.
Αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.
Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα). Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες.
Θέλω να είμαι σαφής: Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση.
Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά.
Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.
Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία».
Φωτιά στην Αττική – Ανδρουλάκης: Επείγει ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης της κλιματικής κρίσης
Φωτιά στην Αττική – Ανδρουλάκης: Επείγει ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης της κλιματικής κρίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν γνωρίζει ποιες εγγυήσεις συμφώνησαν οι ΗΠΑ με την Ουκρανία
- Μαρινάκης: Χυδαίο ψέμα ότι η Ελλάδα έχει τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα στον κόσμο
- Χαλκός: Εκτοξεύτηκε σε υψηλό 16ετίας λόγω «κινεζικής μανίας» – Ξεπέρασε τα $14.000/τόνο
- Γλυφάδα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος πατροκτόνος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.