• Πολιτική

    Βασίλης Κατσικιώτης: Το παρασκήνιο της παραίτησης και τα 104.000 ευρώ

    • NewsRoom
    Βασίλης Κατσικιώτης

    Βασίλης Κατσικιώτης


    Το χαμηλό – για τη συγκεκριμένη θέση – εισόδημα των 104.000 ευρώ και όχι το σύντομο της θητείας του, η οποία σύμφωνα με το ΦΕΚ έληγε τον Ιούνιο του 2017, φαίνεται ότι είναι τελικά η βασική αιτία που οδήγησαν τον Βασίλη Κατσικιώτη, να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ, μόλις ένα μήνα μετά την πρόσληψή του. Ο Βασίλης Κατσικιώτης απέστειλε την επιστολή παραίτησής του πριν από τρεις ημέρες και αφού προηγουμένως συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ταμείου Γ. Μιχελή.

    Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στην  επιστολή παραίτησής του ο κ. Κατσικιώτης αναφέρει ως βασική αιτία την σύντομη θητεία που σύμφωνα με το διορισμό του έληγε τον Ιούνιο του 2017, έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή ήταν απόρροια κάποιου “τεχνικού” θέματος για το οποίο είχε ενημερωθεί ότι θα επιλυθεί με τροπολογία προκειμένου η θητεία να έχει διάρκεια ως το 2020 με την προϋπόθεση υποβολής ετήσιων αξιολογήσεων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ στο διάστημα αυτό φέρεται να διαπραγματεύτηκε την καταβολή επιδομάτων (επαναπατρισμού, σχολείων κλπ) τα οποία εκ του νόμου δεν μπορούσαν να δοθούν. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι από το ανώτερο εύρος της αμοιβής για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ, τις 220.000 ευρώ απομένουν καθαρά μετά την εφορία 104.000 ευρώ, ποσό μικρό για συγκεκριμένες θέσεις τέτοιας εμβέλειας.

    Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Κατσικιώτης είχε αρνηθεί να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ λόγω της ολιγόμηνης θητείας που προέβλεπε το ΦΕΚ του διορισμού του.

    Με βάση την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε στα τέλη Οκτωβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η θητεία, τόσο του κ. Κατσικιώτη, όσο και των Eric Henri Paul Tourret (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) και Δημήτρη Φραγγέτη (εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλαδος) λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

    Ο χρόνος της θητείας, δηλαδή, είναι μόλις 8 μήνες, ενώ για τον κ. Β. Κατσικιώτη θα ήταν κατά περίπου ένα μήνα μικρότερος καθώς ήταν γνωστό ότι θα χρειαζόταν ένα μικρό διάστημα προκειμένου να αποχωρήσει ομαλά από την υφιστάμενη εργασία του και να διευθετήσει σειρά υποχρεώσεων στις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Black Friday: Public, McArthurGlen, GAP και Media Markt με εκπτώσεις μέχρι και 80% – Δείτε αναλυτικά τις προσφορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλησιάζει Black Friday: Δείτε που μπορείτε να ψωνίσετε με εκπτώσεις μέχρι και 75% (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες συναντήσεις: Τι θα πουν οι Έλληνες τραπεζίτες με διεθνείς επενδυτές σε Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ