• Πολιτική

    Βαρουφάκης για Πρόεδρο: Θα ψηφίσουμε «παρών» – Δεν ήταν λάθος η απόφασή μας για την Μάγδα Φύσσα

    • NewsRoom
    Βαρουφάκης

    Γιάνης Βαρουφάκης


    Τους λόγους που απορρίπτει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της πρότασης του ΜεΡΑ25 να αναλάβει τη θέση αυτή η Μάγδα Φύσσα, εξηγεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    «Απορρίπτουμε την κ. Σακελλαροπούλου όχι ως πρόσωπο, αλλά τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη μετακίνηση ενός εν ενεργεία ανώτατου δικαστικού στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

    «Εμείς θα ψηφίσουμε παρών στην ψηφοφορία της Τετάρτης» είπε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

    Για τον σάλο που προκάλεσε η πρόταση του ΜΕΡΑ25 για υποψηφιότητα της Μάγδας Φύσσα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος η απόφασή μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι για την απόφαση που πήραμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στην μισαλλοδοξία, η κ. Φύσσα χωρίς να το έχει επιδιώξει, μέσα από τη δολοφονία του γιου της, εξελίχθηκε από μία μητέρα σε ένα πολιτικό πρόσωπο, που σηκώνει στους ώμους της το βάρος του τεράστιου αγώνα εναντίον της διχόνοιας, του αυταρχισμού, του υφέρποντος νεοφασισμού».

    «Από πότε μία πρόταση σε ένα πρόσωπο-σύμβολο για οποιοδήποτε αξίωμα πρέπει να είναι προσυμφωνημένη;» διερωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    «Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα πρόσωπο που να μπορεί να σηματοδοτήσει την ενότητα του ελληνικού λαού από το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα. Η ίδια η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά τιμητική κι αυτό μας τιμά. Δεν θέλαμε να της το γνωστοποιήσουμε πριν για να μην τη φέρουμε σε δύσκολη θέση» δήλωσε.

    «Κατανοώ την αμηχανία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να στηρίξουν Παυλόπουλο, προτού ο έξυπνος ελιγμός του κ. πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μία άλλη συστημική επιλογή» κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ