• Πολιτική

    Βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Economist

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας., πρωθυπουργός


    Μεγάλη ήττα προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Economist στις ερχόμενες κάλπες της 26ης Μαΐου, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Όπως αναφέρει το περιοδικό, οι εκλογές του Μαΐου είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015 και  αποτελούν «βαρόμετρο» για τις επόμενες Εθνικές Εκλογές, τις οποίες ο Economist «βλέπει» να γίνονται τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς προβλέπει πως η κυβέρνηση Τσίπρα «θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της».

    «Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», τονίζει η έκθεση του Economist.

    Ο Economist προβλέπει πως ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο όπως αναφέρει η ΝΔ ενδέχεται να δυσκολευθεί στον σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

    Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ και άνετη νίκη στις ευρωεκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σωσίβιο» σε νέες παροχές ψάχνει το Μαξίμου – Επανέρχεται η έκπτωση φόρου



    ΣΧΟΛΙΑ