• Πολιτική

    Β. Κικίλιας από τη Λαμία: Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό

    • NewsRoom


    Τη διαπίστωση ότι η κακοκαιρία αρχίζει και κατεβαίνει πιο νότια από τη Θεσσαλία και θα καλύψει τον Δομοκό, τη Φθιώτιδα, ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς, τη Φωκίδα όπως επίσης και τη Βόρεια Εύβοια κατέθεσε κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού που εξελίχθηκε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

    Στο συντονιστικό μετείχαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, όπως επίσης και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Συντονιστικού, ο Βασίλης Κικίλιας σύστησε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, τονίζοντας πως «γνωρίζουμε ότι υπάρχει η ιστορία του Σπερχειού σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπερχειλίσεις και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται κυρίως σε χωριά της περιοχής. Ήδη έχει καταρτίσει πλάνο η Πολιτική Προστασία και νομίζω ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

    Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπογράμμισε ότι «ακόμη και στο μεσοδιάστημα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν παρέμβει σε κρίσιμα σημεία, με καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων», και συμπλήρωσε πως «δουλεύουμε προληπτικά με έκτακτες εργασίες σε σημεία που ενδέχεται να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα».

    «Παραμένουμε σε επιφυλακή, ώστε να παρέμβουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αν και όπου χρειαστεί, αναλόγως της έντασης και της διάρκειας του καιρικού φαινομένου», υπογράμμισε ο κ. Σπανός.

    Πρόδρομες κινήσεις ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων, ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κάποιους κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό. Παράλληλα, υπάρχει ετοιμότητα για τη συνολική εκκένωση του χωριού, αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, νωρίς το πρωί, έδειξαν τα δόντια τους, καθώς στην περιοχή της Μακρακώμης υπήρχε έντονη βροχόπτωση, ενώ χθες στην περιοχή του Μώλου και της Αγίας Τριάδας ήταν συνεχής η καταρρακτώδης βροχή.

    Σήμερα τα σχολεία στους δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας ήταν κλειστά. όπως επίσης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο για προληπτικούς λόγους.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις των διευθύνσεων εκπαίδευσης, τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία Elias: Ενισχύονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ

    Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    Αποστασιοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας



    ΣΧΟΛΙΑ