• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Elias»: Ενισχύονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ – Στο «κόκκινο» και η Αττική

    • NewsRoom
    Ισχυρές καταιγίδες από την κακοκαιρία


    Ενισχύεται μέσα στο επόμενο 24ωρο η ένταση της κακοκαιρίας Elias με σφοδρές βροχοπτώσεις να αναμένονται στην Αττική, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα.

    Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ από τα μεσάνυχτα και μετά θα ενταθούν – όπως δείχνουν οι προγνώσεις – τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Και σήμερα τα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 στην περιοχή της Φθιώτιδας είναι συνεχή και πληροφορούν τους κατοίκους για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους καλούν να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

    Από το μεσημέρι, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη της Λαμίας και τη γύρω περιοχή, δεν έχει βρέξει, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές.

    Ολοκληρώθηκε, νωρίτερα το απόγευμα, και η σύσκεψη η οποία οργανώθηκε με τους Δημάρχους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με παρόντα τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκε πως η Φθιώτιδα αναμένεται να βρεθεί στο κέντρο της κακοκαιρίας Elias και αναμένεται μία πολύ δύσκολη νύχτα για την πόλη της Λαμίας όσο και την ευρύτερη περιοχή. Προβλέπεται ότι θα υπάρχουν έντονες καταιγίδες όπως επίσης και πλημμυρικά φαινόμενα.

    Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, νωρίς το πρωί, έδειξαν τα δόντια τους καθώς στην περιοχή της Μακρακώμης υπήρχε έντονη βροχόπτωση ενώ τη χθεσινή μέρα στην περιοχή του Μώλου και της Αγίας Τριάδας η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη μέρα δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Δομοκού που είναι τραυματισμένη από την προηγούμενη κακοκαιρία ωστόσο όμως η ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    Σύσκεψη στη Λαμία υπό τον Β. Κικίλια για την κακοκαιρία «Elias»

    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ