• Πολιτική

    Τζεντιλόνι: Στα €100 δισ. υπολογίζει το ύψους του «SURE» – Βλέπει 12,2% ύφεση στην ΕΕ το β΄τρίμηνο

    Gentiloni ιταλία Ρώμη

    Paolo Gentiloni, Επίτροπος Οικονομικών ΕΕ, πρώην πρωθυπουργός Ιταλίας


    Ύφεση 12,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 στην ΕΕ «βλέπει» ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup το βράδυ της Παρασκευής.

    «Η ύφεση είναι ήδη βαθιά, το β’ τρίμηνο του 2020 θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, άρα η απάντησή μας θα πρέπει να έχει μια έκταση που δεν θα έχει προηγούμενο», ανέφερε ο Ιταλός επίτροπος.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα SURE για την προστασία των εργαζομένων, ανέφερε πως προβλέπει ένα ποσό 100 δισ. ευρώ.

    Για το Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι βούληση της Κομισιόν είναι η πρότασή της, που αναμένεται στο τέλος του Μήνα, να είναι τόσο φιλόδοξη όσο απαιτείται. Ανέφερε μάλιστα πως θα έχει στόχο τη διάθεση κεφαλαίου σε κρίσιμους τομείς και έχει στόχο να κινητοποιήσει και επενδύσεις και από τον ιδιωτικό τομέα.

    «Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών», σημείωσε, ενώ τόνισε πως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανένα μέλος της Ευρώπης δεν θα μείνει μόνο του και αβοήθητο.

    «Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η πανδημία δεν ακυρώνει αυτή την ανάγκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα θέσουμε τέτοιους όρους για τη χρήση των εργαλείων για την ανάκαμψη στις διάφορες χώρες της Ένωσης», ξεκαθάρισε.



    ΣΧΟΛΙΑ