• Πολιτική

    Τζέφρι Πάιατ: Συνάντηση με Ζέρβα – «Το φιλότιμο των Ελλήνων είναι μια αντανάκλαση του ανθρωπισμού»

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Ζέρβας - Τζέφρι Πάιατ

    Κωνσταντίνος Ζέρβας – Τζέφρι Πάιατ


    Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, που ολοκληρώνει τη θητεία του στη χώρα μας, συναντήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Ο κ. Πάιατ, αφού ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο για τη συνεργασία σε σειρά σημαντικών ζητημάτων, στάθηκε στην προσέλκυση αμερικανικών εταιριών στη Θεσσαλονίκη.

    «Είναι τόσο ενθαρρυντικό να βλέπω αμερικανικές εταιρείες όπως η Cisco, η Pfizer, η Deloitte,να επανεπενδύουν στην πόλη γιατί βλέπουν τις προοπτικές των νέων ανθρώπων και να μοιράζονται το όραμα που μ’ ενέπνευσε ώστε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε διεθνή κόμβο. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ένα σημαντικό ρόλο όχι μόνο ως τη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη αλλά επίσης ως πύλη για τα Δυτικά Βαλκάνια», επισήμανε.

    Επίσης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στη φιλοξενία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες, που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το φιλότιμο (σ.σ. λέγοντας τη λέξη στα ελληνικά) των Ελλήνων είναι μια αντανάκλαση του ανθρωπισμού».

    Κωνσταντίνος Ζέρβας - Τζέφρι Πάιατ
    Κωνσταντίνος Ζέρβας – Τζέφρι Πάιατ

    Ο κ. Ζέρβας, από την πλευρά του, αποχαιρετώντας τον Πρέσβη, δήλωσε πως «η προσπάθεια η Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί ως ένας δεύτερος αναπτυξιακός πόλος στη χώρα μας, αλλά από την άλλη πλευρά να αξιοποιήσει και το προνόμιο της πύλης των Βαλκανίων και να είναι μια σημαντική πόλη βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά. Δουλεύουμε σκληρά για το μέλλον της πόλης μας».

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε στον κ. Πάιατ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής και της καριέρας του, τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία από το 2019 και του χάρισε μία εικόνα του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Συνάντηση με Πατριάρχη Αλεξάνδρειας – Προτεραιότητα η διατήρηση της ενότητας Ορθοδόξων Εκκλησιών

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ στα ταξί



    ΣΧΟΛΙΑ