Οικονομία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ στα ταξί

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής


Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ στα ταξί. Η απόφαση για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τον μήνα Απρίλιο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει την ενίσχυση των επιχειρήσεων ταξί για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιχειρήσεις με κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 49.32 «Εκμετάλλευση ταξί» και 52.21.29.01 «Υπηρεσίες οδηγού ταξί (μη εκμεταλλευτή)», όπως αυτοί ισχύουν κατά τη 17η Μαρτίου 2022, οι οποίες πληρούν σωρευτικά τα κριτήρια που τίθενται στη σχετική απόφαση. Η αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ ανά δικαιούχο.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport”, η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ, μέχρι και τη 15η Απριλίου 2022.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την καλοκαιρινή σεζόν – Συνεχής η μάχη για μια επιτυχημένη χρονιά

Ελλάδα 2.0: Σε λειτουργία το Μητρώο Αξιολογητών του Ταμείου Ανάκαμψης

Bραχυχρόνια μίσθωση: Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα για καταλύματα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021ΣΧΟΛΙΑ