ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποίησαν περίπου χίλιους λογαριασμούς στο Twitter και, σε μικρότερη έκταση, ορισμένες σελίδες στο Facebook για να δυσφημίσουν και να διχάσουν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Το Twitter διέγραψε 986 λογαριασμούς που “συντονίζονταν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης υποστηριζόμενης από το (κινεζικό) κράτος” για “να υπονομεύσουν τη νομιμότητα και τις πολιτικές απόψεις” των διαδηλωτών, όπως ανέφερε η εταιρεία.
Το Facebook, που ενημερώθηκε για το θέμα από το Twitter, ανέφερε από την πλευρά του ότι διέγραψε για τους ίδιους λόγους επτά σελίδες, πέντε λογαριασμούς και τρεις ομάδες που “συνδέονταν με πρόσωπα που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Πεκίνου”.
Το Twitter υπενθύμισε ότι οι κινεζικές αρχές το έχουν απαγορεύσει στην ηπειρωτική Κίνα. Οι πράκτορες αναγκάστηκαν να χρησιμοποίησουν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να παρακάμψουν την απαγόρευση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν διευθύνσεις IP αφού τις ξεμπλόκαραν για τον σκοπό αυτόν.
Το Facebook, που επίσης έχει απαγορευτεί στην Κίνα, διευκρίνισε ότι περίπου 15.500 λογαριασμοί “ακολουθούσαν” μία ή περισσότερες από τις σελίδες που καταργήθηκαν από την πλατφόρμα του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Οι οίκοι ανεβάζουν τον πήχη – Τιμές στόχοι έως 5,40 ευρώ και ανάπτυξη από το εξωτερικό
- Εθνική Τράπεζα: Το «κρυφό χαρτί» των 1,8 δισ. ευρώ και τιμές στόχοι έως 18,75 ευρώ
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξοδέψει ως τώρα 24,5 εκατ. ευρώ για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού
- To deal των 408 εκατ. ευρώ! Άρσεναλ και Emirates μαζί έως το 2033
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.