• First Top Stories

    Τσίπρας σε Τσίπρα: Κάνε ανασχηματισμό τώρα

    • NewsRoom
    Τσίπρας Γιώργος


    Ενδοοικογενειακές παρεμβάσεις, προκειμένου “να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος” φαίνεται πως δέχεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση, από τον ξάδερφό του και γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα.

    Ο Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ, δε δίστασε να αναφερθεί σε βαρίδια του παρελθόντος, από τα οποία η κυβέρνηση δε μπόρεσε να απαλλαγεί. Τόνισε δε, ότι την ευκαιρία αυτή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την έχασε στις περσινές εκλογές, τον Σεπτέμβρη του 2015.

    Η αδυναμία της μάλιστα να απαλλαγεί από το εσωκομματικό παρελθόν και από αυτά τα βαρίδια, εντείνουν πλέον την ανάγκη ενός ευρέως ανασχηματισμού που θα προσδώσει νέα δυναμική στην κυβέρνηση.

    Ωστόσο, στην παρέμβασή του αυτή ο Γ. Τσίπρας παραδέχεται ότι χρειάζονται περισσότερες συνέργειες και συντονισμός του κυβερνητικού έργου. «Μαζί με την αλλαγή προσώπων, κάτι τέτοιο θα δώσει περισσότερη ομοιογένεια και θα αφαιρέσει βαρίδια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ερωτηθείς δε για την Τράπεζα Αττικής και την πολύκροτη υπόθεση που έχει προκύψει με τις ευνοημένες χρηματοδοτήσεις, που παρείχε στον κ. Χρ. Καλογρίτσας, ο Γ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η τράπεζα «έχει ένα αμαρτωλό παρελθόν που θα έπρεπε πράγματι να ερευνηθεί». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δε μιλά μόνο για τα δάνεια που έχουν πάρει στο παρελθόν από την Τράπεζα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

    «Δεν αναφέρομαι μόνο στα δάνεια προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γεγονός που από μόνο του θα έπρεπε να κάνει την αντιπολίτευση πιο προσεκτική, αλλά στην όλη πολιτική δανειοδοτήσεων και τη διαχείριση» επεσήμανε ο Γιώργος Τσίπρας.

    Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με τις δανειοδοτήσεις του κ. Χρ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, έχει πλέον λάβει πολιτικές διαστάσεις. Όπως αποκάλυψε το mononews.gr και σε ερώτηση της Έφης Καραγεώργου, ο κ. Πανταλάκης αρνήθηκε να αποκαλύψει το ύψος των δανείων που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Αττικής στον επιχειρηματία και τόνισε ότι θα ζητηθεί άμεσα η αποπληρωμή σημαντικού μέρους των δανείων του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-koskotas-trapeza-attikis-ke-o-antiproedros-tou-tsmede/76539



    ΣΧΟΛΙΑ