• Πολιτική

    Τσίπρας: «Με έχουν γαργαλήσει για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αλλά αντιστέκομαι»

    Αλέξης Τσίπρας


    Την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία μένοντας στη θέση του πρωθυπουργού έως τον Οκτώβριο επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

    Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «αν και πολλοί με έχουν γαργαλήσει να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα (με τις ευρωεκλογές), αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό».

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως πλέον «βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη», και για τον λόγο αυτό οι ευρωπαϊκές επιλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας. Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    Μιλώντας για την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτές έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη.

    Σχολίασε ότι υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Β. Όρμπαν στην Ουγγαρία. Θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα, είπε. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, πρόσθεσε.

    Οι άνθρωποι κινητοποιούνται από ανάγκη και από όραμα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια “πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων”, που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ: Με ποιο όνομα κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό: Με νέο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, offshore θα μπορούν να παίρνουν έργα από το Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ